Hüseyin Çelik: Komisyona bir hafta içinde üye bildirilmezse dünyanın sonu değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Meclis'te dört bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonuna AK Parti'nin henüz üye bildirmemesini, "Bir hafta değil 10 gün geciktiği zaman bu dünyanın sonu olmayacak." şeklinde...

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Çelik: Komisyona bir hafta içinde üye bildirilmezse dünyanın sonu değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Meclis'te dört bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonuna AK Parti'nin henüz üye bildirmemesini, "Bir hafta değil 10 gün geciktiği zaman bu dünyanın sonu olmayacak." şeklinde değerlendirdi. Çelik, "Kimse bu soruşturmayı örtbas etmek, yok saymak kudretine sahip değil. Bu, milletin gözü önünde cereyan ediyor. Dolayısıyla bu Meclis'in yaptığı bir yargılama sürecidir. Ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyor. Niye bu hafta değil de gelecek hafta verilirse, ne olacak o zaman? Ortadan deliller mi kaybolacak? Delil dediğiniz ne varsa, fezleke dediğiniz ne varsa, hepsi gönderilmiş zaten. Onun için birileri bunun üzerinden başka türlü alevlendirme yapmaya çalışıyor. Buna gerek olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu hafta başında Bakanlar Kurulu sonrasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zannediyorum ki bu hafta içerisinde, AK Parti Grubu da Soruşturma Komisyonu'na vereceği üyeleri mutlaka bildirmiş olacaktır. Bildirmezse o zaman kasıtlı bir gecikmeden bahsedilebilir. Bunun sorumlusu AK Parti Grubu olur." demişti.

HAVVA BİR'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki bazı konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Rize'deki HES çalışmalarını protesto ederken darp edilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Grup Toplantısı'nda "Başörtülü bacımızı ne hale getirdiler" diyerek resmini gösterdiği Havva Bir hakkında şu ifadeleri kullandı: "Rize’deki bir HES dolayısıyla gündeme olan bir konuya da açıklık getirmek isterim. HES inşaatına, kendilerine zarar verdiğini düşünen bazı vatandaşlarımız karşı çıkıyorlar. Bu protestolar karşısında bazı vatandaşların dövüldüğü bilgisi verildi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında değindiği konu hakkında şunu söylemek isterim. İster başı açık ister kapalı olsun kim benim bacımı saçından tutup sürüklemişse o hareketin bana yapılmış olduğunu söylemek isterim. Havva Bir bacımıza da geçmiş olsun dilerim."

Aynı zamanda Havva Bir'den özür dilediğini söyleyen Çelik, "Vandallara değil halisane niyetlerle protesto yapan vatandaşımız kaba kuvvetten zarar gördüyse biz onları sahipleniriz. Şimşirli köyündeki HES inşaatı durdurulmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu istediği için değil Sayın Başbakan’ın da uzun süredir takip ettiği bir konuydu. Ben de kişisel olarak bazı HES’lerin çevreye zarar verdiğine inandığımı söylemek isterim. Hükümetimiz HES’lerle ilgili çalışma yapmaktadır. Tamamlanınca paylaşacağımızı belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

"ARINÇ VE ATALAY'IN AÇIKLAMALARINDA ÇELİŞKİ YOK"

Hüseyin Çelik, açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çözüm sürecine ilişkin yeni açılımlar olacağını açıklamasının ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yasal bir değişiklik hazırlığı olmadığını söylemesine ilişkin, bu konuda bir çelişki olmadığını söyledi. Çelik, "Sayın Atalay ve Sayın Arınç’ın açıklamaları arasında birbiriyle çelişen bir şey yoktur. Başbakanlık yeni binada benim de katıldığım bir toplantı yapıldı. Sayın Başbakan konuyla ilgili koordinasyonu yürüttüğü için Sayın Beşir Atalay’a bir talimat vermiştir. Çözüm süreci için devletin ilgili birimleri ile ilgili bir yol haritasının hazırlanması için. Sayın Arınç’a ise yasa çalışması soruluyor o da 'böyle bir şey yok' diyor. Evet, gerçekten yok. Şu andan sonra ihtiyaç olabilir mi? Olabilir. Söylenenler budur." dedi.

"SORUŞTURMA ÜYELERİ GECİKİRSE BU DÜNYANIN SONU DEĞİL"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Hüseyin Çelik'e, "Meclis'te 4 bakanla ilgili olarak kurulan soruşturma komisyonuna bildiğimiz kadarıyla AK Parti henüz üye bildirmedi. Sayın Bülent Arınç da hafta başında üyelerin bu hafta bildirilmesi gerektiğini aksi takdirde kasıtlı bir gecikmeden söz edilebileceğini söylemişti. Üye bildirme konusunda çalışmalar ne aşamadadır, bu konuda bilgi verebilir misiniz?" şeklindeki soruyu Çelik, şöyle cevapladı:

"Bu tür çalışmalarda yasalara, mevzuata uygun olması, sağlam bildirilmesi söz konusudur. Bu netameli bir konudur, sıradan bir soruşturma veya araştırma komisyonu değildir. Dolayısıyla Sayın Arınç'ın açıklamalarına katılıyorum. İnce eleyip sık dokunarak bir seçim yapılıyor. Bir hafta değil 10 gün geciktiği zaman bu dünyanın sonu olmayacak. Kimse bu soruşturmayı örtbas etmek yok saymak kudretine sahip değil. Bu milletin gözü önünde cereyan ediyor. Dolayısıyla bu meclisin yaptığı bir yargılama sürecidir. Ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyor. Niye bu hafta değil de gelecek hafta verilirse ne olacak o zaman? Ortadan deliller mi kaybolacak? Delil dediğiniz ne varsa fezleke dediğiniz ne varsa hepsi gönderilmiş zaten. Onun için birileri bunun üzerinden başka türlü alevlendirme yapmaya çalışıyor. Buna gerek olmadığını düşünüyorum."

CİHAN

Yorumlar