Hüseyin Çelik: Fişleme dün de alçaklıktı bugün de alçaklık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, fişlemeyi alçaklık olarak gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Çelik: Fişleme dün de alçaklıktı bugün de alçaklık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, fişlemeyi alçaklık olarak gördüğünü söyledi.

Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Çelik, 'bu bir alçaklıktır demiştiniz her hangi bir çalışma yaptınız mı’ sorusu üzerine, fişlemeye dün alçaklık dediğini bugün de alçaklık olarak gördüğünü vurguladı. Hüseyin Çelik, “Eğer bir insanı zor duruma düşürmek, onu mahzun hale getirmek için eğer özel hayatından başlamak üzere inançlarını, mensubiyetlerini bir yerde tutup da sonra bunları onların aleyhine kullanmak kabul edilemez. Ama devlet memurları ile ilgili soruşturma yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin HSYK’nın yapısını değiştirecek kanun teklifi hakkında bilgi veren Hüseyin Çelik, “HSYK’nın yapısı bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 referandumu ile birlikte değişmiştir. Anayasa'nın 159. maddesi HSYK’nın görev ve yetkilerini belirlemiştir. Fakat 159. maddenin son fıkrası buradaki bazı detayları kanunlara bırakmıştır. Bunlar şunlardır; Dairelerin oluşumu ve iş bölümü, kolluk ve dairelerin görevleri, toplantı karar yeter sayıları, çalışma usul ve esasları, dairelerin karar ve işlemlerine karşı yapılacak olan itirazlar ve bunların incelenmesi ilgili, genel sekreterlik kuruluş ve görevleri kanunlara bırakılmıştır. Bununla ilgili daha önce kanun çıkarılmış mı? Evet. Kim yapmıştır? Milli irade TBMM yapmıştır. Şimdi de bir grup milletvekili arkadaşımız HSYK’nın yapısı ile ilgili olarak bir yasal değişiklik teklifini TBMM’ye sunmuştur. Birileri bunu yine beğenecektir. Birileri taraftar olacaktır, birileri karşı çıkacaktır. Hukuk devletinin gereğidir bunlar. Şu kadarını söyleyeyim, HSYK’nın aldığı kararlar yargı denetiminin dışındadır. Çıkarttığı yönetmelikler ve yayımladığı genelgeler de yargı denetimi dışındadır. Adalet Bakanı’na bunu devrettiğiniz zaman yargı denetimi vardır, Meclis denetimi vardır, Anayasa Mahkemesi’nin denetimi var, Danıştay’ın denetimi var. Adalet Bakanı bunun detayları ile ilgili olarak bilgi verecektir.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir süredir AK Parti’nin tüm mensuplarına yönelik haddi zorlayan, ahlak dışı ithamlarda bulunduğunu savunan Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a ‘gel bu 11 maddeyi beraber çıkartalım’ çağrısında bulunduğunu, hemen arkasından Suriye konusunda Başbakan’a ‘senin iki elinde Müslümanların kanı var’ dediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki gösteren Çelik, Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakan Bakanlar Kurulu'nu toplasın çevresine baksın çete orada çete reisi de orada’ sözlerini hatırlatarak, Kılıçdaroğlu’na “Bu ne terbiyedir, bu ne ahlaktır?” diye tepki gösterdi.

BAHÇELİ'YE SENİN BAKAN'IN YOLSUZLUKTAN YÜCE DİVAN'DA YARGILANDI ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu süreçte bütün Bakanlar Kurulu'nu ve bütün AK Partilileri yolsuzluklara bulaşmış gibi itham ettiğini öne süren Çelik, Bahçeli’ye kendi bakanının yolsuzluktan dolayı Yüce Divan’da yargılandığını hatırlattı. Çelik, rüşvet alma varsa hepsine birlikte hırsız diyeceklerini savunarak, AK Parti olarak hata yapmaları halinde bedelini milletin ödeteceğini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz davaları konusunda önceden söylediklerinin arkasında olduklarını aktaran Çelik, bu davalara kendisinin de müdahil olduğunu hatırlattı. Çelik, af ifadesinin korkunç beklentiler yaratacağını, bu konuyu hükümet sözcüsünün kapattığını belirtti. Yeniden yargılanma konusunda da sanki herkesin yarın dışarıya çıkartılacakmış gibi bir beklenti oluşturulmasını eleştirdi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının anketlere yansımasını da değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, şunları kaydetti: "Yaptığımız anketlere göre, Allah'ın izniyle biz 30 Mart'taki seçimlerden gümbür gümbür, milletimizin desteği ile çıkaracağız."
CİHAN

Yorumlar