Hüseyin Çelik: Büyükelçinin açıklamasına itibar etmek durumundayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Amerikan Büyükelçiliği’nin operasyon ile ilgili açıklamalarına itibar etmek durumunda olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Çelik: Büyükelçinin açıklamasına itibar etmek durumundayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Amerikan Büyükelçiliği’nin operasyon ile ilgili açıklamalarına itibar etmek durumunda olduklarını söyledi. Çelik, Twitter hesabından “ABD Elçisi ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberleri, Elçilik yalanladı. Beyana itibar etmek durumundayız. Görüş soran medyanın dikkatine.” şeklinde tweet attı.

Bugün bazı gazetelerinin manşetlerinde ABD Büyükelçisi'ne yönelik ağır iddialar yer almıştı. Operasyonun başlamasının ardından 17 Aralık'ta bazı AB temsilcileriyle bir araya gelen Ricciardone'nin “Halkbank'ın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik. Dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz” dediği iddia edilmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frances Ricciardone de İstanbul merkezli yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili bugün yazılı olarak “Yolsuzluk operasyonuyla ABD'nin ilgisi yoktur. Hiç kimse Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalı. Haberlerdeki iddiaların tümü yalan ve iftiradan ibarettir” açıklaması yapmıştı.

Samsun’da konuşan Başbakan Erdoğan da iddialarla ilgili “Son günlerde çok enteresan, büyükelçiler bazı provakatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum; 'İşinize bakın'. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız, bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa, siz bize haber verin biz alırız. Kendi büyükelçilerimizi de biz alırız.” ifadelerini kullanmıştı.


CİHAN

Yorumlar