Hüseyin Çelik: Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu şov yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu yeniden yargılama konusu üzerinden şov yapmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Çelik: Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu şov yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu yeniden yargılama konusu üzerinden şov yapmakla suçladı. Feyzioğlu'nun talebinin iade-i muhakeme olmadığının sıfırdan yargılama anlamı taşıdığını vurgulayan Çelik, "Adalet Bakanlığı daha bir çalışma yapmadan Barolar Birliği Başkanı kendisini yasama yerine koyarak, sanki yürütmenin bütün yetkilerini almış gibi hasseten mahkum olmuş insanlar ve onların aileleri nezdinde, büyük bir beklenti oluşmuştur. Sayın Barolar Birliği Başkanı, adeta bu insanların ümitleri üzerinden şov yapmaya çabalıyor." dedi.

Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Çelik, yeniden yargılanma ile ilgili olarak, “Bizim mevzuatımız ve bizim hukuk sistemimiz buna zemin veriyor. Yeniden yargılanma AK Parti’nin önem verdiği bir meseledir. İstanbul’daki toplantıda Sayın Başbakanımız da yeniden yargılanmaya sıcak baktığını ifade etmiştir. Peki bu ne anlama geliyor. Bunun üzerinde durmak istiyorum. Yeniden yargılanma, milli iradeye kast etme anlamına gelen Ergenekon terör örgütünü yok sayma anlamına gelmiyor. Balyoz eylem planını yok sayma, anlamına gelmiyor. Bunları görmezlikten gelmek, milli iradeye kast eden mahkeme tarafından tespit edilen, bu hususları görmezlikten görme anlamına gelmiyor. Özellikle daha az rütbeli insanların, bizlere gelen mektupları var. Bugün mahkum olmuş ya da tutuklu bulunuyor bunlar. Uzaktan yakından Balyoz eylem planı ile alakaları olmadığı halde, kendilerinin de bu kapsama dahil edildiğini ve birçok şey söylüyor. Bu kulağımızı tıkamamız gereken bir mesele midir? Tabi ki, hayır. Bu arkadaşların önemli bir kısmı Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Eğer bir insanın uzaktan yakından alakası yoksa, birileri bununla ilgili delil üretmişse, bu insan haklarına kasttır.” diye konuştu.

"ADALET BAKANLIĞI'NIN ÇALIŞMASI BİTMEMİŞTİR"

Bu durumların devam etmesi sonucu Başbakan’ın harekete geçtiğini kaydeden Çelik, Adalet Bakanı’na bir talimat verdiğini hatırlatarak, bir çalışma başlatıldığını söyledi. Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Barolar Birliği Başkanı’na da ‘konuyla ilgili bir katkınızın varsa siz de Adalet Bakanı ile birlikte katkıda bulunun’ demiştir. Keşke Türkiye’de adalet konusunda Barolar katkıda bulunsalar. Biz bundan büyük bir memnuniyet duyarız. Hem Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma bitmemiştir, bunun kapsamı ortaya konmamıştır.

Adalet Bakanlığı daha bir çalışma yapmadan Barolar Birliği Başkanı kendisini yasama yerine koyarak, sanki yürütmenin bütün yetkilerini almış gibi hasseten mahkum olmuş insanlar ve onların aileleri nezdinde büyük bir beklenti oluşmuştur. Sayın Barolar Birliği Başkanı adeta bu insanların ümitleri üzerinden şov yapmaya çabalıyor.”

FEYZİOĞLU'NUN 'BAŞBAKAN'A GÜVENMİYORUM' SÖZLERİNE TEPKİ

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun bir televizyon programında ‘Ben Başbakan’a güvenmiyorum’ dediğini aktaran Çelik, Feyzioğlu’nun hem Başbakan ile görüştüğünü hem de çıkıp ‘Başbakan’a güvenmiyorum’ dediğine işaret etti. Çelik, “Sayın Feyzioğlu’na buradan abisi olarak sesleniyorum, bu usulle hiç kimseye fayda sağlayamazsınız. Bizim kapımız her türlü sivil toplum örgütüne açıktır. Yapıcı katkı sağlayacak herkese işbirliğine hazırız. Fakat özellikle İstanbul Barosu’nun Ergenekon Balyoz davaları konusundaki tutumunu biliyorsunuz. Bu davaların gecikmesinin bir nedeni İstanbul Barosu'dur.” şeklinde konuştu.

"NE ERGENEKONCU NE DE BALYOZCU BİZİM İÇİN CİCİ"

CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon ve Balyoz konusunda ‘bizle aynı noktaya geldiniz’ eleştirilerine cevap veren Çelik, “Anamuhalefet lideri biz sizinle aynı noktada değiliz. Siz milli iradeye kast edenlerle birlikte olmaya devam edin. Onların avukatlığını yapmaya devam edin, biz milli iradenin yanında olmaya devam edeceğiz. Ne Ergenekoncu ne Balyozcu bizim için cici. Bir insana bilerek haksızlık yapılmışsa, yeni belge ve bulgular ortaya çıkmışsa, bitmiş davalar için söylüyorum. İade-i muhakemenin şartları oluşmuşsa elbette iade-i muhakeme olacaktır. Bununla ilgili olarak Sayın Başbakan Adalet Bakanı’na talimat vermiştir, bunun gereği yapılacaktır.” sözlerini dile getirdi.

Sayın Feyzioğlu’nun istediğinin iade-i muhakeme olmadığını sıfırdan mahkeme edilme olduğuna dikkat çeken Çelik, görülen davaların tamamen yok sayılmasını ön gördüğünü ifade etti. “Ne zamandan beri mahkumlar ve tutuklular yargılama ile ilgili yol ve yöntemi belirliyor” diye Feyzioğlu’na tepki gösteren Çelik, yeniden yargılamaya ‘evet’ dediklerini ama milli iradeye kast eden bir şey varsa orada olmayacaklarını bildirdi. CİHAN

Yorumlar