Hüseyin Çelik: Adalet Bakanımız gerek incelemeyi yapacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin yargıyı hükümete bağlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştiren kanunun iptaline ilişkin açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Çelik: Adalet Bakanımız gerek incelemeyi yapacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin yargıyı hükümete bağlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştiren kanunun iptaline ilişkin açıklamada bulundu. Gerekçeli kararı görmeden ezbere konuşmak istemediğini söyleyen Çelik, Adalet Bakanı ve hukukçu arkadaşlarının konuyu inceleyeceğini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret eden Hüseyin Çelik, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Anayasa Mahkemesi’nin HSYK üzerinde Adalet Bakanı'na sınırsız tasarruf yetkisi veren hükümleri iptal etmesine ilişkin Çelik, “Ben de şimdi haber aldım. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını görmeden bu konuda ezbere bir şeyler söylemek istemem. Ama muhtemelen Adalet Bakanımız, hukukçu arkadaşlarımız bunu inceleyecekler. O inceleme sonucunda partimiz tarafından bir açıklama yapılması daha doğru olur. Onun için ayaküstü bir şey söylemeyeyim.” dedi. CİHAN

Yorumlar