Hurşit Güneş: Türkiye istişareleri geliştirmeli, tek başına hareket etmemelidir

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye'nin Musul'da yaşananlara ilişkin istişareleri geliştirmesi ve tek başına hareket etmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin laikliğe daha çok sahip çıkmasını isteyen Güneş, Kürt sorununun...

Google Haberlere Abone ol
Hurşit Güneş: Türkiye istişareleri geliştirmeli, tek başına hareket etmemelidir

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye'nin Musul'da yaşananlara ilişkin istişareleri geliştirmesi ve tek başına hareket etmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin laikliğe daha çok sahip çıkmasını isteyen Güneş, Kürt sorununun daha büyük bir demokrasi yaklaşımı ile daha fazla kucaklayarak mutlaka kendi içinde halledilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Meclis'te basın toplantısında konuşan Güneş, bugün bir gazetede IŞİD'in elinde 3 bin Türk vatandaşının tutsak veya çatışmacı olduğunun yazıldığını aktardı. Buna ilişkin açıklama yapılması gerektiğini vurguladı. "Cumhurbaşkanlığında toplananlara bakılırsa IŞİD'in fiili karargahının da orası olduğunu görürüz." diyen Güneş, sorunların aslında bütününün orda olduğunu ifade etti.

Bu sebeple Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bunun siyasi bir sorumluluğunun olması gerektiğini söylediğini dile getiren Güneş, istişarelerin geliştirilmesi ve tek başına hareket edilmemesi gerektiğini vurguladı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye tebrik gönderilmesinin olumlu olduğunu dile getiren Güneş, bunun geçmişte izlenen politikaların da yanlış olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin laikliğe daha çok sahip çıkmasını isteyen Güneş, Kürt sorununun daha büyük bir demokrasi yaklaşımı ile daha fazla kucaklayarak mutlaka kendi içinde halledilmesi gerektiğinin altını çizdi. Amerika'da Obama ile yapılan görüşmenin Başbakanın anlattığı gibi olmadığını dile getiren Güneş, Türkiye'nin Esad üzerine yaptığı kişisel politikaların yanlış olduğunu ifade etti. Demokrasi ve özgürlük üzerinden siyaset yapılması gerektiğini belirten Güneş, Amerika'daki görüşmede Türk tarafına "Suriye'de biz sizin ne yaptığınızı biliyoruz." dediğini savundu.

CİHAN

Yorumlar