Hükümet, Kılıçdaroğlu'dan özür bekliyor

Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ağır hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu'na tepkiler artıyor. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'dan özür beklediklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Hükümet, Kılıçdaroğlu'dan özür bekliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ona yakın televizyon kanalından canlı yayınlanan grup konuşmasında yaptığı ağır hakaretlerin yankısı sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun kadın bakan hakkında, "Birilerinin önüne yatmış durumda" şeklinde sarf ettiği sözler başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere sert tepkilerle karşılandı. 

Konuyla ilgili ilk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan geldi. Başbakan Davutoğlu, Ramazanoğlu'na yönelik sözleri ile ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "(Kılıçdaroğlu) Seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum." şeklinde konuştu.

BAKAN RAMAZANOĞLU'DAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında kendisine hakaret ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'dan açıklama geldi. 

Bakan Ramazanoğlu, Karaman'daki istismar davasıyla ilgili olarak kendisi için, "Birilerinin önüne yatmış durumda" şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu hakkında, "Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum." dedi. 

Ramazanoğlu, "Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum." şeklinde konuştu. 

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA: ÖZÜR BEKLİYORUZ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu devam ettiği sırada basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısı sırasında sarf ettiği sözlere ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şunları söyledi: Sözün bittiği yerdir. Hiçbir terbiye ölçülerine yakışmayacak kadar aşağılık sözlerdir. Seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor. Bir kadına bir anneye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Sayın Ramazanoğlu’ndan özür dilemesini bekliyoruz. Dilemezse milletimiz bu sözlere gereken cevabı veriyor zaten vermeye devam edecektir. Bir kadına bir bakana bir anneye bu hakaretin yapılması kabul edilemez.Özür dilemesini bekliyoruz.

NE OLMUŞTU ? 

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarı davasıyla ilgili olarak "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" demişti. 

Yorumlar