Hükümet Bahoz Erdal haberine temkinli

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu bayramda yaşanan kazaların öncekilere oranla çok düşük olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Hükümet Bahoz Erdal haberine temkinli
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, bu bayramda yaşanan kazaların öncekilere oranla çok düşük olduğunu söyledi. 

Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Numan kurtulmuş Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olup olmayacağına dair soru üzerine, "O konu Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulmadı. Netleşince açıklayacağız" dedi.  

Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle: Srebrenitsa katliamnının yıl dönümü nedeniyle cenaze törenleri yapılıyor ve o büyük trajedi bir kere daha hatırlanıyor. Avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık dışı barbarca saldırı bir kez daha lanetleniyor. Srebrenitsa'da şehit edilen Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Srebrenitsa insanlığın ortak acısıdır.

BAYRAMDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARI

Çok sayıda vatandaşımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı seyahatlerde kaza sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalış var. Yolların iyileşmesi bunda önemli bir etken. Türkiye'nin ölümlü trafik kaza oranını sıfıra indirme konusunda çalışmalarımızı başlatacağız. 

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN 1 MİLYONA YAKIN  KİŞİ GEÇTİ 

Bayram öncesi açılan Osmangazi Köprüsü'nden günde 100 bine yakın arıç geçti. Bayram tatili boyunca toplam geçen araç sayısı yaklaşık 1 milyonu buldu. 

"AVRUPA BİRLİĞİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Avrupa Birliğinde gelişmeler ne olursa olsun Türkiye ile ilişkileri sürecektir. Türkiye bu konuda elinden gelenin en iyisini yapacaktır. 6 aylık sürede iki tane fasıl açılmıştır. Türkiye terörle mücadeleye devam edecektir. 

BAHOZ ERDAL'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haberler var ancak teyit edilmedi. Bilgiler teyit edilirse resmi açıklamalar yapılır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

Suriyeli mültecilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor.

ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ

İncirlik Üssü'ndeki konu bizce askeri bir konudur. Almanya'da ise asker gönderip göndermemek tamamen Alman Parlamentosunun kararıdır. Alman askerinin ziyaret edilmesi de Almanya için siyasi bir konudur. Arada farklılıklar olduğundan Alman heyetinin İncirlik'e ziyareti olmamıştır.

MISIR İLE İLİŞKİLER

Türkiye ile Mısır arasında resmi veya gayriresmi bir adım atılmış değildir. Bizim Mısır halkına düşman olmamız asla düşünülemez. Biz Mısır'da demokratik bir ilkeyi savunduk. Mısır kendi içinde demokratik bir şekilde kendi cumhurbaşkanını seçti. Ama ne yazık ki çok kısa bir süre içerisinde, -5 askeri darbe görmüş bir ülkenin çocukları olarak söylüyoruz- Mısır'da seçilmiş hükümet askeri darbe ile görevden uzaklaştırıldı. Türkiye bu nedenle ilişkilerini askıya almıştır. 

Yorumlar