Hükümet A'dan Z'ye Yolsuzdur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenleyerek 2013 yılında yaşanan olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet A'dan Z'ye Yolsuzdur

"Çevre ve şehircilik bakanının istifa ederken soruşturma dosyasında var olan imar palanlarının büyük bir bölümü Başbakanın talimatı ile yapıldı demiş olması yolsuzluğun kime dayandığını, hukukun kimin peşine ifşa etmiştir. Şayet bu doğruysa, AKP hükümeti, A'dan Z'ye küçüğünden büyüğüne yolsuzdur, uğursuzdur, hırsızdır ve ancak bu pisliği, Türk milletinin demokratik müdahalesi ve yargını tarafsızlığı çözecektir" diye konuştu. 

"ÜLKEMİZ KURŞUN GİBİ AĞIR BİR ORTAMDADIR"

Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Ülkemiz kurşun gibi ağır bir ortamdadır. Türkiye bıçak sırtındadır. 2013 skandal konusunda diğer yıllara fark atmıştır. Türkiye ilk defa gölgesi ile bile kavga eden çeyrek akıllı bir siyasetçi ile karşı karşıyadır. Başbakan, herkese tepeden bakan büyüklük taslayan, kimseyi beğenmeyen, dediğim dedik çaldığım düdük bir ruh haline önceki yıllardan daha fazla sahip olmuştur" dedi. 

"AKP HÜKÜMETİ SUÇÜSTÜ BASILMIŞ GİBİ ŞAŞKIN" 

Bahçeli, "Tüyler ürperten yolsuzluk haberleri, kan donduran şaibeli ilişkiler, itibarsızlaşan siyaset ve yozlaşmanın dibine batan hükmet 2013 yılına damga vurmuştur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu son yılların en büyük vurgununu deşifre etmiştir. Şu an ülkede tam bir belirsizlik hatta kaos hakimdir. Hükümet tel tel dökülmektedir. Haklarında yığınla iddia bulunan bakanlar görevlerini bırakmak mecburiyetinde kalmışlardır. 61. Cumhuriyet hükümeti, ahlaken iflas etmiş. Yolsuzluğun kulvarında tüm güvenirliliğini kaybetmiştir. AKP hükümeti sanki suçüstü basılmış gibi şaşkın, titrek ve çaresizdir. Hükümetin siyasi meşruiyeti ağır bir darbe almıştır. Görüldüğü kadarıyla yolsuzluk, ahtapot gibi ülkemizi sarmıştır" şeklinde konuştu. 

"AKP HÜKÜMETİ İÇİN ARTIK HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAKTIR" 

Bahçeli, "AKP hükümeti Türkiye'yi öyle bir hale getirmiştir ki, ateş bacayı çoktan sarmış, yolsuzluk seli siyasetçisinden iş adamına bürokratına kadar önüne kim geldiyse süpürmeye başlamıştır. Başbakan hükümeti için geçerli olmak üzere, hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır. Artık her şeyin tadı tuzu kaçmıştır" dedi. 

"AKP HÜKÜMETİ A'DAN Z'YE YOLSUZDUR"

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonunu maddeler halinde sıralayarak hükümeti sert bir dille eleştiren Bahçeli, "AKP Hükümeti, rüşvet kirine tepeden tırnağa bulaşmıştır. Hükümetin malum bakanları, rüşvet çarkına kapılmışlardır. Parayı veren AKP'li bakanalar eliyle, devletteki kirli ve karanlık işlerini halletmiştir. Rüşveti basan, AKP'li bakanları kuklaya çevirmiştir. Bu gelişmelerden Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmaması bizim bir türlü aklımıza yatmamaktadır. Özellikle çevre ve şehircilik bakanının istifa ederken soruşturma dosyasında var olan imar palanlarının büyük bir bölümü Başbakanın talimatı ile yapıldı demiş olması yolsuzluğun kime dayandığını, hukukun kimin peşine ifşa etmiştir. Şayet bu doğruysa, AKP hükümeti, A'dan Z'ye küçüğünden büyüğüne yolsuzdur, uğursuzdur, hırsızdır ve ancak bu pisliği, Türk milletinin demokratik müdahalesi ve yargını tarafsızlığı çözecektir" diye konuştu. 

Yorumlar