HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşülmesine devam ediliyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşülmesine devam ediliyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakerelerin başlaması bekleniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor.

    İki gün boyunca ise usul tartışmaları yaşandı. Zaman zaman kavga çıkan komisyonda, teklifin Anayasa'ya aykırı olmadığı AK Parti'nin oylarıyla kabul edildi. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, "Genel üzerindeki görüşmeler bitti. Madde müzakereleri üzerine geçilmiştir. Maddelerde konuya bağlı olarak görüşlerimizi ifade edersek rasyonel çalışmanın da bir gereğini yapmış oluruz." dedi.

    Başkanvekili Hakkı Köylü ise "Bugün bazı basın yayın organlarında bu kanun teklifine tepki gösterdiğim şeklinde bir yazı çıktı. Yazan arkadaşlar öyle mi yorumladı, bilmiyorum. Tepki göstermem söz konusu değil. Bazı maddelerin değişmesi gerektiğini söyledim. Tabi ki o sözümde de duruyorum. Teklifi destekliyorum." ifadelerini kullandı.

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da üslup konusuna dikkat çekerek iktidar ve muhalefetin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bu teklifin bir oldu-bitti ile geçirilmemesi gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar