"Hodri meydan, yüreğiniz, ciğeriniz varsa raporu hemen Yüce Divan’a gönderelim"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "PKK silahıyla, PKK iradesiyle, teröristbaşının iradesiyle, buraya Recep Tayyip Erdoğan imzalı yasa tasarısı, doğrudan doğruya bir vatana ihanet sürecini ve bunu bir silah olarak kullanan terör örgütünün...

Google Haberlere Abone ol
"Hodri meydan, yüreğiniz, ciğeriniz varsa raporu hemen Yüce Divan’a gönderelim"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "PKK silahıyla, PKK iradesiyle, teröristbaşının iradesiyle, buraya Recep Tayyip Erdoğan imzalı yasa tasarısı, doğrudan doğruya bir vatana ihanet sürecini ve bunu bir silah olarak kullanan terör örgütünün talebiyle gelmiştir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın ses kayıtlarını dinleten Vural, "PKK silahıyla, PKK iradesiyle. Teröristbaşının iradesiyle, buraya Recep Tayyip Erdoğan imzalı yasa tasarısı doğrudan doğruya bir vatana ihanet sürecini ve bunu bir silah olarak kullanan terör örgütünün talebiyle gelmiştir. Bunun milli iradeyle hiçbir alakası yoktur. Koskoca bakanlar kurulusunuz be. Bülent Arınç bile böyle bir çerçeve yok derken; böyle bir çerçeve PKK terör örgütü silahı kullanıyor, Recep Tayyip Erdoğan teslim oluyor. Parlamentoya sunulan bu yasa tasarısı Recep Tayyip Erdoğan’a, Öcalan’ın, AKP kılavuzlarıyla PKK teröristbaşlarının birlikte imzaladığı ön adaylık dilekçesidir." diye konuştu.

"Kendi mutabakat anlayışları millet ile Başbakan'ın ise İmralı canisiyle ve Kandil ile oldu." diye savunan Vural, bu vahim tablonun bile Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesinin teröristbaşına ipotekli olduğunu söyledi. MHP’li milletvekillerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması için attığı imzaları gösteren Vural, AK Parti’li milletvekillerinin ise cumhurbaşkanı adayı belli olmadan boş kağıda imza attıklarını vurguladı.

Vural, 4 bakan hakkında kurulması kararlaştırılan Meclis Soruşturma Komisyonu'na da değindi. Vural, savcı ve hakimlerin kendileri olacağını belirterek komisyonun sonucunun aklamaya ve paklamaya yönelik olduğunun açık ve net olduğunu söyledi. Adaletten kaçmalarının mümkün olmadığını dile getiren Vural, AK Parti’nin komisyon için verdiği isimlere itiraz etmeyeceklerini kaydetti. Bu iradenin amacının soruşturma yapmak olmadığını bildiklerini anlatan Vural, şöyle devam etti: "Hodri meydan diyoruz. Yüreğiniz yetiyorsa, ciğeriniz varsa bu soruşturma komisyonuyla ilgili hemen raporu hazırlayıp hemen Yüce Divan’a gönderelim, mahkeme yargılasın. Bunlara hiç gerek yok. Yüce Divana git aklan gel, yüreğin ciğerin var mı? Madem bunlar montaj, dublaj; Anayasa Mahkemesi yargılasın, bunlarla ilgili karar versin. Bak Balyoz ile ilgili karar bile verdi. Merak etme, Yüce Divan’dan korkma."

CİHAN

Yorumlar