"Hizmet ile Türkiye'nin dünyaya açılmasına karşı çıkarsanız millet sizi çizer"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan'ın Hizmet Hareketi'ni hedef almasının arkasında yolsuzluk iddialarına göz yummaması olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Hizmet ile Türkiye'nin dünyaya açılmasına karşı çıkarsanız millet sizi çizer"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan'ın Hizmet Hareketi'ni hedef almasının arkasında yolsuzluk iddialarına göz yummaması olduğunu söyledi. Günay, "Türkiye'nin ufkunu genişleten bir şeydir. Siz bu ufuk genişlemesine, Türkiye'nin dünyaya açılmasına, Müslümanlığın da eğitimli insanlar eliyle dünyada tanıtılmasına acımasız bir biçimde karşı çıkarsanız millet sizi çizer." dedi.

    Cihan TV Network "Anadolu'da Sabah" programı 'Başkent Konuğu' olan Ertuğrul Günay, Başbakanın Hizmet Hareketi'ni hedef almasını çok yadırgadığını ve üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Bir akıl karışıklığı, bir panik, bir çaresizlik görüldüğünü belirten Günay, bu boyutlara varmasının gerçekten rencide edici olduğunu vurguladı.

    Günay, şöyle devam etti: "Yakın zamana kadar bir gönüllülük hareketi olarak gördüğünüz, eğitimli insan yetiştirelim, eğitimli insan eliyle milletimizin, dilimizin, dünyamızın değerleri dünyaya yayılsın diye alkışladığınız, üniversitelerine gittiğiniz, okullarına gittiğiniz, şimdiye kadar teşhir ettiğiniz bir hareketi sırf sizinle ilgili bir yolsuzluk iddiasına göz yummadılar diye, o yolsuzluk iddialarını savunmada sizin yanınızda yazarlarıyla, çizerleriyle, kanaat önderleriyle durmadılar diye bu kadar rencide etmeye kalkarsanız onun bedelini ödersiniz. Bu millet hiçbirşeyden haberdar değil zannediyorsanız, bu milleti daha önce rakiplerinizin size söylediği gibi 'göbeğini kaşıyan adam' zannediyorsanız aldanırsınız. Bu herkesi çok rahatsız etti. Hizmet hareketiyle ilgili hepimizin gözlemleri var. Yıllar önce çok 28 Şubat'larda başka süreçlerde karalanan bir hareket. Sonra ülkenin bütün aydınları kabul etti ki aslında batının 100 yıl önce yaptığını yapıyor. Eğitilmiş insanlar eliyle bizim dünyamızın değerlerini dünyaya tanıtmaya, Türkiye'yi tanıtmaya çalışıyor. Afrika'da bir delikanlı, Asya'da çekik gözlü bir delikanlı, Balkanlarda sarı benizli delikanlı çıkıyor Türkçe konuşuyor, kendi dilini konuşuyor ama sizin dünyanızdan haberdar. Tıpkı Türkiye'deki eski Galatasaray liselileri gibi Amerikan kolejleri gibi bu topraklarda ama başka kültürleri biliyor. Bu Türkiye'nin ufkunu genişleten birşeydir. Siz bu ufuk genişlemesine, Türkiye'nin dünyaya açılmasına, Müslümanlığın da eğitimli insanlar eliyle dünyada tanıtılmasına acımasız bir biçimde karşı çıkarsanız millet sizi çizer. Ben şuanda birçok insanın gönlünde, bilincinde, inancında, imanında bu kötü söylemin sahibi olan sayın Başbakan başta olmak üzere bu vefasız tavrı çizdiğini umut ediyorum."

    "YEREL SEÇİMLERDE İKTİDAR DEĞİŞMEYECEK AMA YURTTAŞLARIMIZ UYARI YAPACAKLAR"

    30 Mart yerel seçimlerinin bir yerel seçim olmanın ötesinde anlam taşımaya başladığını dile getiren Günay, demokrasi, özgürlükçü, çoğulcu demokrasiyle, herkesin düşüncesine, inancına saygılı gerçek bir demokrasi ile kişi egemenliğine dayalı bir baskı rejimi arasında tercih yapılacağını vurguladı.

    "Sayın Erdoğan'ın kendi hanesine yazacağı oy aktarımından yurttaşlarımızın biraz sakınması gerekiyor." diyen Günay, "İktidar değişmeyecek ama iktidarın hukuk çizgisine girmesi, iktidarın toplumun değerlerine saygılı olması, iktidarın çoğulcu bir demokrasiyi benimsemesi yolunda yurttaşlarımız uyarı yapacaklar. Bu uyarı görevinin en fazla Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş arkadaşlara düştüğünü düşünüyorum. Partilerini düşünüyorlarsa, ülkeyi düşünüyorlarsa ki ben onların ülkeyi düşündüğünü, partiyi de çok sevdiğini biliyorum, onların sayın Başbakanı oylarıyla uyarmak gibi tarihi sorumlulukları var. Bazen bir partiye oy verirken bazen de yanlışı karşısında oy vermezken o uyarı görevini yapma imkanı doğabilir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki yurttaşlarımız, oraya geçmişte destek vermiş yurttaşlarımız, bu kez sanıyorum ki bu sağduyuyu inşallah gösterirler. Hem partilerini korurlar hem Türkiye'yi korurlar hem milletimizi korurlar. Seçimlerin milletimiz için iyiliğe, güzelliğe, esenliğe, doğruluğa vesile olmasını temenni ediyorum. Allah milletimize zihin açıklığı versin." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar