Hisarcıklıoğlu: İlkeler üzerine hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cumhurbaşkanının ilk defa halk oyu ile seçileceğinden dolayı farklı bir önemi olduğunu belirterek, iş dünyası olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inandıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Hisarcıklıoğlu: İlkeler üzerine hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cumhurbaşkanının ilk defa halk oyu ile seçileceğinden dolayı farklı bir önemi olduğunu belirterek, iş dünyası olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inandıklarını söyledi.

İlkeler üzerinde hareket edilmesinin uygun olacağını düşündüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak işimize odaklanalım. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım ve daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimiz de tüccar ve sanayicilerimizin ortak çalışma ortamlarını iyileştirmek, rekabet güçlerini artırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyası örgütleri ile TOBB İkiz Kuleler’de istişare toplantısı düzenledi. İstişare toplantısına; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) aralarında bulunduğu iş dünyası örgütleri temsilcileri katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, istişare toplantısına gelişinde AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım ve AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti.

İstişare toplantısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık katıldı.

Toplantının ardından, iş örgütleri adına Rifat Hisarcıklıoğlu açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili fikirlerini iş dünyası ile paylaşmak amacıyla kendileriyle bir araya geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu kapsamda TOBB, TİM, TÜSİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD, TMB, TÜRSAB, TÜRKONFED, ASKON ve TÜROFED olarak Başbakanımızı ağırlama şansını yakaladık. Bu istişare ziyareti gerçekleştirdikleri için iş dünyası adına teşekkür ediyoruz.” dedi. Başbakan Erdoğan’a görüşlerini ilettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “İlkeler üzerinde hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Seçimler milli iradenin tezahür ettiği demokrasinin en önemli mekanizmalarından biridir. Bu seçim cumhurbaşkanının ilk defa halk oyu ile seçilecek olmasından dolayı farklı bir önemde. İş dünyası olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Böylece seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak işimize odaklanalım. Daha fazla üretim daha fazla yatırım ve daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimizde tüccar ve sanayicilerimizin ortak çalışma ortamlarını iyileştirmek rekabet güçlerini arttırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir. İstişare ziyaretleri için Başbakanımıza iş dünyamız adına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, açıklamanın, toplantıya katılan 10 iş dünyası örgütü adına yapıldığını belirterek, soru almayacaklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar