'Hırsızın, emniyet amirlerini görevden aldığı bir devlet düşünsek bulamazdık'

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, muazzam bir yolsuzluk operasyonu yapılırken hemen akabinde emniyet amirlerinin görevden alındığını belirterek, "Hırsızın, emniyet amirlerini görevden aldığı bir devlet düşünsek bulamazdık, kendi.

Google Haberlere Abone ol
'Hırsızın, emniyet amirlerini görevden aldığı bir devlet düşünsek bulamazdık'

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, muazzam bir yolsuzluk operasyonu yapılırken hemen akabinde emniyet amirlerinin görevden alındığını belirterek, "Hırsızın, emniyet amirlerini görevden aldığı bir devlet düşünsek bulamazdık, kendi ülkemizde bizzat tanıklık ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı. Birleşimi TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetiyor.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye'nin gariplikler ülkesi olduğunu belirterek günübirlik gündeminde değişiklik yaşanan, siyasal istikrarın olmadığı bir ortamda 2014 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nı görüştüklerini kaydetti. "On günlük bütçe değerlendirmelerinde Türkiye'nin gündemi ne kadar bütçe oldu, bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum." diyen Zozani, "Geçmiş yıllara nazaran ayıplı bir ortamda bütçe değerlendirmelerimizi parlamento ve kamuoyuyla paylaşmaya çalışacağım. Daha ilk cümle itibarıyla paylaşmam gereken gerçeklik şu ki siz sansürcü üçüzler cumhuriyet tarihi itibarıyla faşizan bir uygulamaya imza atarak bütçe görüşmelerini gölgelediniz. Ayrıca, müstemleke hukuku da cezaevlerinde rehine tutulan vekillerimiz Sayın Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve İbrahim Ayhan arkadaşlarımız şahsında bir kere daha tescillenmiş oldu. Bu ayıpla yaşayın yaşayabildiğiniz kadar. Sayın Başbakan'ın hesaplama yöntemine saplanacak değilim elbette ancak madem simit hesabını yaptı, o zaman sormak istiyorum; on bir yıllık AK Parti hükûmetleri döneminde türeyen 40 küsur dolar milyarderine ait gemiciklere kaç adet simidin sığabileceğinin hesabını yapmış mıdır acaba? Kendisinden bu sorunun cevabını bekliyorum." dedi. Zozani, ayrıca OYAK'a eleştiriler yöneltti.

"ESAS BÜTÇE HÜKÜMETE VE ONLARIN YAKINLARINA AYRILDI"

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise en son meydana gelen gelişmelerin esas bütçenin hükûmete ve onların yakınlarına ayrıldığını gösterdiğini savundu.

"Bütün Türkiye'yle beraber biz de dehşetle ve utançla izliyoruz devlet içinde devlet gerçeğini, AKP iktidarının yolsuzluklarını, bu yolsuzlukların boyutlarını ve devasa miktarlarını." diyen Buldan, şöyle devam etti: "Neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalıyor. Yıllardır gizli bir ittifak hâlinde kurulan paralel devlet ve hükûmet, el ele verip ne istedilerse yapmışlar. Her türlü yasa dışı oluşumlara, yolsuzluklara yol verilmiş. Şimdi çıkar çatışması başlayınca Hükûmetten de paralelinden de inciler dökülmeye başladı. Ülkenin cevval savcıları yıllar boyunca Hükûmetin yolsuzluklarını sadece izlemiş, zor günlere lazım olur diye delil toplamış. Şimdi çıkarlar çatışınca bu savcılar güç dengelerinin kozlarını çekmeye başladı. Doğrusu, hukuk açısından bakacak olursak, bizim izlediğimiz şey, baştan aşağı bir skandal. Diğer taraftan, muazzam bir yolsuzluk operasyonu yapılıyor ve hemen akabinde emniyet amirleri görevden alınıyor. Hırsızın emniyet amirlerini görevden aldığı bir devlet düşünsek bulamazdık, kendi ülkemizde bizzat tanıklık ediyoruz. Diğer taraftan, bu amirlerin adı onlarca şiddet, infaz ve hak ihlaline karışırken bir tanesini dahi görevden almazken, bu amirler hırsızlara dokununca hepsini birden görevden alıyorsunuz. Açıklama olarak da devlet içindeki her türlü örgütlenmenin ortaya çıkarılacağı söylenmektedir. Devlet içerisindeki derin güçlerin ortaya çıkarılması çok güzel de hırsızlık, yolsuzluk örgütlenmesi ne olacak? Ucu kime kadar gidiyor, daha kimler kimler bu vurgunları yaptı? Bunları soran, dile getiren bir Başbakan ve Hükûmet yok maalesef. Operasyon yapanlar için 'Babamın oğlu olsa affetmeyeceğim.' diyen sayın Başbakan 'Yolsuzluk yapan babamın oğlu olsa affetmeyeceğim, sonuna kadar gideceğim.' demiyor. Böylelikle, bizler de anlıyoruz ki bu bataklık ortaya çıkmış olsa da hükûmetin bu bataklığa dokunmaya hiç niyeti yok. Biz Barış ve Demokrasi Partisi grubu olarak tavrımızı net olarak ortaya koyuyoruz. Buyurun, her türlü derin yapılanmayı ortaya çıkaralım. Bu yapılanmalar nasıl örgütlendiler, geçmişte neler yaptılar, neye hizmet ettiler ve bugün neyi amaçlamaktadırlar açığa çıkaralım. Ancak ülkedeki yolsuzlukların, hırsızlıkların üzerine de ne pahasına olursa olsun gidelim."


CİHAN

Yorumlar