"Hemşehrimiz olan Cumhurbaşkanımız bile yanlış gördüğü olayı eleştiremiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı ve eski Kayseri Milletvekili Osman Çilsal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanlış gördüğü bir olayı bile eleştiremediğini dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız bizim ağabeyimizdir.

Google Haberlere Abone ol
"Hemşehrimiz olan Cumhurbaşkanımız bile yanlış gördüğü olayı eleştiremiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı ve eski Kayseri Milletvekili Osman Çilsal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanlış gördüğü bir olayı bile eleştiremediğini dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız bizim ağabeyimizdir. Kendisine 'Abdullah ağabey' diye hitap ederdik. Kendisinin itirafından sonra gördük ki, yanlış olanı eleştiremiyor. Kayserililer, hemşehrimiz Cumhurbaşkanı'nın düştüğü hali görerek, artık bu insanlara oy verip vermeme konusunda karar vermek zorundalar.” dedi.

CHP adayı Osman Çilsal, bir dönem farklı partide de olsa Meclis'te Kayseri milletvekili olarak görev yaptıkları, iş dünyasından dolayı ailece tanıdıkları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili değerlendirme yaptı. Yaşananları “İbretle izliyorum. Üzülüyorum” diyen Osman Çilsal, gerek siyasetten gerekse iş dünyasından yakinen tanıdığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili şunları söyledi; “Kendisi bizim “ağabey” dediğimiz bir insandır. Yani Abdullah ağabeyimizi, noter makamı gibi gören bir zihniyet. Düşünebiliyor musunuz, Abdullah beyin en son bir beyanatı vardı. Sevgili Cumhurbaşkanımız, “Ben onaylamasam bile geri aynı kanun gelecek” diye. Hiç unutamıyorum. Demokrasi tarihimize düşmüş en acı itiraflardan birisidir. Düşünebiliyor musunuz kendisi Cumhurbaşkanı, yanlış gördüğü bir olay hakkında eleştiri yapamadı bir erk karşısında. Düne kadar beraber yürüyen insanlar, anlaşamayacağı noktaya geldi. Hem Cumhurbaşkanımız ve Bülent Arınç bey, eleştirel yaklaşımlarda bulundu. Kestirip attılar. Şimdi ben Başbakan'a “Sen neymişsin ağabey” diyorum. Kendinden başka hiç kimsenin olmadığı yapı oluştu. Aman Ya Rabbi. En son düşünün, “gazabımızdan çok rahmetimiz var” diyecek kadar yanlış söylemde bulunan zihniyet. Böyle bir yapı ile nereye kadar gideceksiniz.”

KAYSERİLELER HEMŞEHRİLERİ CUMHURBAŞKANI'NA YAPILANLARI GÖRECEKTİR

Osman Çilsal, Kayserililerin gelişmelerden rahatsız olduğuna şahit olduklarını ifade ederek, “Artık Cumhurbaşkanımız'da bir tavrını ortaya koymasını istiyorum. Kayserili hemşehrilerimizin Cumhurbaşkanı'nın düştüğü hali görerek bu insanlara oy verip vermemesi konusunda karar vermeleri gerekir. En önemli seçimdir. Ortamı gererek, bir yerel seçimi referanduma, kendisini sevenlerini oynatıldığı bir seçim sathına getirilmesine kimsenin hakkı yok. Gelinen nokta bu.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar