Hekimhan'da CHP adayı başkanlığını ilan etti

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde AK Parti'nin oyların yeniden sayılması için yaptığı başvuru reddedilince CHP adayı Aliseydi Millioğulları belediye başkanlığını ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Hekimhan'da CHP adayı başkanlığını ilan etti

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde AK Parti'nin oyların yeniden sayılması için yaptığı başvuru reddedilince CHP adayı Aliseydi Millioğulları belediye başkanlığını ilan etti.

Hekimhan ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinde ilk sayım sonuçlarına göre CHP Belediye başkan adayı Aliseydi Millioğulları 6 bin 469 oy, AK Parti adayı Kemal Deniz 6 bin 395 oy aldı. 74 oyla seçimi CHP’li Aliseydi Millioğulları kazandı. Seçimlerde 600 geçersiz oy olduğu belirlenince AK Parti, ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İtirazlar üzerine oylar üç kez daha sayıldı. Yapılan sayımlar sonucu yine değiştirmedi. Aradaki oy farkının 44’e düştüğü bildirildi. Bunun üzerine AK Parti, Hekimhan'da oyların yeniden sayılması, CHP ise geçersiz oyların tekrar sayılması talebinde bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu’nda ki oy torbaları gece saatlerinde Malatya Adliyesi’ne getirildi. Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya’ya gelerek adliye önünde nihai kararın verilmesini bekledi. Yüksek Seçim Kurulu, oyların tekrar sayılmasına gerek olmadığına karar verdi. CHP’li Aliseydi Millioğulları başkanlığını ilan etti.

Sezgin Tanrıkulu, adliye önünde yaptığı açıklamada, seçimlerdeki şaibe iddialarını gündeme getirdi. Türkiye'de 6-7 gündür oyların sayılamadığını söyleyen Tanrıkulu, “Türkiye'de bundan önce 50 kere seçim olmuştu, hiç böyle bir seçim yaşanmamıştır. Yani YSK'ya dilekçe gitmiyor, adliyeye torba gelmiyor. Ondan sonra geçersiz oylarla geçerli oylar birbirine karıştırılıyor. Bu kadar çok özensizliğin, bu kadar çok bilerek yanlışlığın yapıldığı başka bir seçim dönemi olmamıştır. YSK'ya sabahtan itiraz yapılıyor, dilekçe gitmemiş oraya. YSK dosyayı inceliyor, içerisinde dilekçe yok. Böyle bir özensizlik olmaz. İnsanlar bu kadar çok bekletilmez. Seçim sonuçları bu kadar çok geciktirilemez. Hukuk içerisinde neyse bir an önce yapılması lazım. Biz burada sabırla bekliyoruz" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise AK Parti’nin seçim öncesi tehditle alamadığı oyları entrikalarla almaya çalıştığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar