HDP'yi desteklemek için CHP'den istifa etti

Tunceli'de CHP'li Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek partisinden istifa ederek seçimlerde HDP'ye destek olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'yi desteklemek için CHP'den istifa etti

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek partisinden istifa etti. Kırmızıçiçek, 7 Haziran’daki seçimlerde HDP’yi destekleyeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLÇESİ

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi, CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğum noktayı şekilde biliniyor.

Bundan sonra belediye başkanlığını müstakil şekilde yürüteceğini ve 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde de HDP’yi destekleyeceğini duyuran Kırmızıçiçek, "Halkların Demokratik Partisi’nin yüzde 10’luk seçim barajını aşmasının türkiye ve halklarımız açısından tarihsel bir ciddiyete sahip olduğunu düşünüyorum.

HDP'YE DESTEK KARARI

HDP barajı aştığında AKP’nin tek başına iktidar olma şansı kalmayacak ve Erdoğan’ın başkanlık hayali son bulacaktır. Bundandır ki önümüzdeki seçim ve HDP’nin parti şekilde seçime girmesi Türkiye halklarına bir ümit olmuştur. Bende bu halkın bir evladı şekilde böylesi tarihsel bir süreçte ilgisiz kalamazdım. Halkımızın talebi ve söylediğim tüm bu hususlardan ötürü önümüzdeki seçimlerde HDP’yi destekleme kararı almış bulunmaktayım.

CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Bundan ötürü mensubu bulunduğum CHP’den bugün itibarıyla istifa ediyorum.Bundan sonraki süreçte halkıma müstakil belediye başkanı şekilde hizmet edeceğim"dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar