HDP'nin gensoru önergesi gündeme alınmadı

HDP'nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'nin gensoru önergesi gündeme alınmadı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomiyi büyütürken sosyal adaleti de iyileştiren performans ortaya koyduklarını belirterek, "AK Parti hem ekmeğimizi büyüttü hem daha adil dağıtılmasını sağladı" dedi.

Yılmaz, kalkınma stratejisinin hata bulunduğu gerekçesiyle meselesi için HDP nedeni ile verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ait TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmede yaptığı konuşmada, kalkınma politikalarının her süre tyükselişılmasını diledi. 

Kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları olduğunu belirten Yılmaz, ekonomik boyutun refahın artırılması, sosyal boyutun refahın dengeli dağılımı, çevresel boyutun kaynakların ati nesillere aktarılması olduğunu söyledi. Yılmaz, bunlara dördüncü bir ebat eklenmesi görüşünde olduğunu, bunun da temel haklar ve demokrasi olduğunu dile getirdi. 

AK Parti'nin 12 yıllık icraatlarının muvaffakiyetli olduğunu belirten Yılmaz, "Rakamlardan daha önemlisi halkımızın demokratik ortamda, özgür seçimde politikalarımıza verdiği destektir. Bunun da her seçimde arttığını görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar