HDP'li Yüksekdağ: Bu daha başlangıç

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, TBMM'de HDP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Yüksekdağ: Bu daha başlangıç

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İç Güvelik Paketine ilişkin, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. ‘Güvenlik Paketi hemen komisyona arka çekilmelidir. Bir demokrasi paketi çıkartılmalıdır” dedi.

Yüksekdağ, Miting meydanlarında özgürlük, adalet, eşitlik talebini dile getiren kadınlar bütün Türkiye’nin aydınlık yüzü olduklarını belirterek, “Kadınlara inanç geleceğe inançtır. Kadınlara ve hanımların mücadelesine inanç kazanmaya inançtır. Kadınların mücadelesine inanç yeni hayata inançtır. Yeni yaşama, kadınlara, hanımların mücadelesinin haklılığına inandığımız kadar inanıyoruz” diye konuştu.

Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hala tebrik günü şekilde yaşanmadığına dikkat çekerek, “Her 8 Mart bulunduğu gibi, 365 günün her günü de kadınlar için iri acıların, dramların, şiddetin yaşandığı sarmala dönüşmüştür. Kadınlar için bir senenin her günü, her günde beş defa öldürüldükleri bir acı gerçeğe dönüşmüş durumda. Bizler bir taraftan hanım hak ve özgürlükleri için gönüllü bir davanın yolcuları şekilde bu mücadeleyi sürdürürken, öteki taraftan bütün toplumu özgürleştirme mücadelesinin mecbur bir gereği şekilde da görüyoruz. Bugün hanım özgürlük hareketi her yanıyla baskı, adaletsizlik ve sömürüyle kuşatılmış, bütün bir toplumun özgürleştirilebilmesi içerisinde dayanacağımız ana savaş dinamiğidir” ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, hanımların Türkiye’nin bütün zenginliğinde payı olduğunu söyleyerek, HDP şekilde kadının yerini göstereceklerini ve kadının kaçırılan bütün haklarını iade edeceklerini söyledi. İç Güvenlik Paketi’ne yönelik şekilde Yüksekdağ, “AKP bütün itirazlara karşın güvenlik yasasını gündemde tutmakta ısrarlı. Biz de yasayı geçirmeme mücadelesinde kararlıyız. Pakete karşı tavrımızı yine anlatım ediyorum: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. ‘Güvenlik Paketi hemen komisyona arka çekilmelidir. Bir demokrasi paketi çıkartılmalıdır” biçiminde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar