HDP'li Kürkçü: Erdoğan’ı biz göndermezsek başkaları gönderecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını göndereceğiz.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Kürkçü: Erdoğan’ı biz göndermezsek başkaları gönderecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını göndereceğiz. Onların akıbeti belli oldu, kurtuluş yok. Tayyip Erdoğan vezir vüzerasıyla, akıl sahipleriyle, düzenbazlarıyla, hırsızlarıyla birlikte bu ülkenin başından çekip gidecek. Tayyip Erdoğan’ın öyküsü artık bitmiştir. Pılını pırtısını toplayıp gidecektir. Biz göndermezsek daha kötüsü olacak. Başkaları gönderecek. En iyisi biz gönderelim, bizim tekmemiz daha şefkatlidir. Bundan istifade etsin." dedi.

Ertuğrul Kürkçü, partisinin Eskişehir Odunpazarı Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. HDP binalarına yapılan saldırılardan AK Parti iktidarının medet umduğunu savunan Kürkçü, "Aslında bütün baskıcılığına, bütün hoyratlığına rağmen halen iktidarda kalmaya devam edebilirdi. Eğer iktidara gelirken halka verdiği sözlerden birkaçını tutabilseydi. Bunların en önemlisi asla devletleşmeyeceğini, devletlü olmayacağını dair taahhütlerinden birisini olsun tutabileydi. Ama bu düzen böyledi. Eğer siz üzerine çıktığınız rejimden daha güçlü, daha yüksek bir kültürü temsil etmiyorsanız, onların suyuna gider, onlara benzer, onlardan biri olur, içinden çıktıklarınıza sırtınızı döner, onlara zulmetmeye başlarsınız." diye konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN’IN İÇİNDEKİ CANAVAR DIŞINA ÇIKTI"

Artık Tayyip Erdoğan’ın içindeki canavarın dışarıya çıktığını ve artık 12 yılın yettiğini vurgulayan Kürkçü, şöyle konuştu: "Tayyip Erdoğan’ın süresi yalnızca 12 yılmış, 12 yıl yetti. Tayyip Erdoğan’ın içinden bir canavar çıkması için içindeki canavar dışına çıktı. Şimdi gerçek yüzü ortaya çıktı. Tayyip Erdoğan gidecek. 14 yaşındaki bir çocuğun hayatının kıyılmasını görev bilen insanı göndermek de bizim görevimizdir. Bu görevden kaçan namert olsun. Tayyip Erdoğan'ın Berkin Elvan'ın arkasından söyleyebildiği tek şey; 'Biz çocuklarımızın eline sapan vermiyoruz' oldu. Evet, siz çocuklarınızın eline sapan vermiyorsunuz, odun veriyorsunuz. Odunlarla bizim çocuklarımızı dövdürüyorsunuz, onların kafalarını kırıyorsunuz, onları yok ediyorsunuz."

"EN İYİSİ BİZ GÖNDERELİM BİZİM TEKMEMEZ DAHA ŞEFKATLİDİR"

Kürkçü, şöyle devam etti: "Evet, sizin bildiğiniz şey budur. Bu nedenle uzayacak bir hikaye yoktur. Tayyip Erdoğan'ın öyküsü artık bitmiştir. Pılısını pırtısını toplayıp gidecektir. Evet, biz göndermezsek daha kötüsü olacak. Başkaları gönderecek. Tayyip Erdoğan’ın dolandırdığı dünyanın diğer devletleri, uluslararası mali kuruluşlar, Tayyip Erdoğan’ı bir uluslararası dolandırıcı olarak arayıp bulacaklar, onlar gönderecekler. En iyisi biz gönderelim, bizim tekmemiz gene daha iyidir, bizim tekmemiz daha şefkatlidir. Bundan istifade etsin."

"AK PARTİ, PARTİMİZE YAPILAN SALDIRILARDAN MENFAAT UMUYOR"

HDP binalarına son bir ayda yapılan saldırıları da değerlendiren Kürkçü, bu saldırıların bir suikast olduğunu savundu. Bu suikastın arkasında kimlerin olduğunu bildiklerinin altını çizen Kürkçü, "Ali İsmail Korkmaz’ı sopalarla kim öldürdüyse, partilerimizi saldıranlar da onlardır. Onların sonu ne olacaksa, partilerimize saldıranların sonları da o olacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda olduğu bir dönemde, Türkiye’nin batısında her yerde, örgütlenmediği hiçbir yer kalmamış olan partimizin baskı altına alınmasında Adalet ve Kalkınma Partisi de menfaat umuyor. Bu saldırıların yarattığı karşılıklı kutuplaşma ve gerilim içerisinden kendi üzerindeki yolsuzluk kıskacını kırılabileceğini, bu gündemi unutturabileceğini düşünüyor. Gündeminiz batsın. Türkiye'de halkın siyaset hakkından daha mübarek, önemli ciddi bir şey var mı?" ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar