HDP'li Altan Tan: Gülen'in iade talebi siyasi bir manevradır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Amerika'dan iade talebiyle ilgili açıklamasının siyasi bir manevra olduğunu söyledi. Hukuki ve siyasi boyutlarının ayrı ayrı olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Altan Tan: Gülen'in iade talebi siyasi bir manevradır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Amerika'dan iade talebiyle ilgili açıklamasının siyasi bir manevra olduğunu söyledi. Hukuki ve siyasi boyutlarının ayrı ayrı olduğunu dile getiren Tan, iadenin hukuki şartlarının bulunmadığını vurguladı. Tan, Başbakan'ın önce kendisiyle ilgili iddialara doğru dürüst cevap vermesini istedi.

Mecliste bir basın toplantısı düzenleyen Tan, Mısır'daki idamları eleştirdi. İdam kararlarının haksız ve kaddar bir karar olduğunu vurgulayan Tan, diktatörlüğün devam ettiiğini ifade etti. Dünyanın bu olaya yeterince tepki vermediğini belirten Tan, Almanya, İngiltere, Fransa'dan ciddi tepki vermediklerini ve darbenin arkasında da yine Avrupa'nın olduğunu kaydetti. HDP ve BDP başta olmak üzere tüm partilerin bu konulara ciddi eğilmelerini isteyen Tan, tavırların net olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifade çağrısıyla ilgili bir soruya Tan, memleketin çivisinin çıktığını ve kimsenin kimseyi dinlemediğini kaydetti. "Tamamen karar mizah örneği." diyen Tan, yapılan açıklamaların ise külhan beyi ağzıyla konuşma olduğunu söyledi. Bunların doğru olduğunu söylemek ve tasvip etmenin mümkün olmadığını dile getiren Tan, "Devletin çıkan çivisini kim yerine takacak bilmiyoruz. Dönem dönem bunu Anayasa Mahkemesi yapıyor. Ancak AK Parti trolleri ağız dolu küfürler ediyorlar." şeklinde konuştu.

"1 MAYIS İNATLAŞMASI GÜÇ GÖSTERİSİDİR"

1 Mayıs ve Taksim gerginliği konusunda da Tan, hükümetin 1 Mayıs konusundaki ısrarını anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. "Hükümet tükürdüğümü yalamam diyor, niye tükürüyorsun." diyen Tan, "Bu kitleler Taksim'de miting yapsa ne olur?" diye sordu. "Millet söyleyeceğini söyler, çeker evine gider." diyen Tan, eylem yapacakların ise heryerde bunu yapacağını kaydetti.

1 Mayıs inatlaşmasının bir güç gösterisi olduğunu vurgulayan Tan, Taksim'in can veren insanların mekanı olduğunu hatırlatarak taleplerin anlayışla karşılanmasını istedi. İktidardan da ülkeyi germemesini talep eden Tan, taşkınlık, şiddet, teröre başvuran insanları halkın tasvip etmeyeceğini ifade etti.

Başbakanın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Amerika'dan iade talebiyle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Tan, siyasi bir manevra olduğunu vurguladı. Hukuki ve siyasi boyutlarının ayrı ayrı olduğunu dile getiren Tan, iadenin hukuki şartlarının bulunmadığını söyledi.

"Hukuki kurallara uygun bir talep söz konusu değil. Tamamen siyasi bir manevradır." diyen Tan, Başbakanın önce kendisiyle ilgili iddialara doğru dürüst cevap vermesini istedi. Bulunan paraların ne olduğunu sordu. Tan, "Siyasi manevradır, gözdağı, meydan okumadır. Öyle birşey olacağını düşünmüyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar