HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

HDP, Çanakkale zaferinin 100. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda dönemin Osmanlı hükümetini "kukla" olmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

Çanakkale zaferinin 100. yılının kutlandığı bugünHDP'den gelen zafer mesajı tyükselişmaya yol açacağa benziyor. HDP, verdiği mesajda döneminOsmanlı yönetimini aleni "kukla" olmakla suçladı.

"OSMANLI ÇANAKKALE'DE KUKLAYDI"

Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın adıyla yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Dönemin Osmanlı Hükümeti, kocaman paylaşım savaşlarının ilki bulunan 1. Dünya Savaşı'nda kaderini Alman emperyalizminin kaderine bağlayarak kocaman bir felakete yol açtı ve insan kıyımında kendine azalan rolü oynadı. Bir yandan Çanakkale'de, İngiliz ve Fransız işgal girişimine imparatorluğun tüm topraklarından getirilen her dinden ve dilden vatandaşlarının oluşturduğu savunma siperleriyle karşı koyarken, başka yandan Rus Çarlığı'na yönelik Alman hamlelerinin kuklası olmaktan sakınmadı.

EN ÖNEMLİ MİRAS OMUZ OMUZA DURMAK

100 sene öncelikle bu topraklarda omuz omuza kahramanca savaşıp, yanyana toprağa düşen, Türk, Kürt, Ermeni ve başka ayrıcalıklı Anadolu halklarından bize kalan kıymetli miras, onurlu bir hayat için omuz omuza durabilme halidir."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar