HDP'den Öcalan görüntü versin talebi

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Öcalan'ın Nevruz mesajının görüntülü ya da sesli olması için talepte bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Öcalan görüntü versin talebi

Diyarbakır Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat ise, 16 yıldır Kürt halkının Abdullah Öcalan'ın sesini duymadığını ve böyle bir hasret arasında olduğunu anlatım ederek, "Bence bu hasret gerçekleşecektir" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Nevruzunda göndereceği mesaj ile alakalı tyükselişmaları DHA muhabirine değerlendirdi.

Buldan, hükümet ve yurt heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Diyarbakır Nevruzu için Abdullah Öcalan'dan görüntülü veya olmasa sesli bir mesaj verilmesini gündeme getireceklerini belirterek, "Çünkü, bu halkın talebidir. Artık sayın Öcalan'ın kitlelere ve halka kendisinin hitap etmesini istiyoruz. Bu sesli de olabilir, görüntülüde olabilir. Tabi tercihimiz görüntülü mesajın verilmesidir. Sayın Öcalan'ın Nevruz mesajını kendi sesi ile mesajını duyurmasının daha anlamlı ve mühim olacağını düşünüyoruz. Talebimizi yapacağımız ilk görüşmede hükümet ve yurt yetkilileri ile paylaşacağız. Umarım buna izin verilir, bu sulh sürecine aşırı kocaman yardım da sağlar" dedi.

"ORTAK AÇIKLAMA ÜZERİNE SESLİ YADA GÖRÜNTÜLÜ MESAJ ANLAMLI OLUR"

Buldan, Öcalan'dan ati görüntülü ya da sesli mesajın sulh sürecinin ilerlemesi yönünde olumlu bir havada yaratacağını da anlatım ederek, "Henüz bir şey bulunmaz ama, halkımızın talebidir, ilk görüşmede dile getireceğiz. Bugüne kadar 'bu Nevruz'da olsun' diye ciddi açıdan söylemedik. Ama, bu Nevruz bundan sonra bunun vakti bence. Ortak izahat yapıldı, iyi bir hava ve ortam var, bu atmosfere aşırı daha iyi bir hava katabileceğini inanıyoruz ve bu birlikte izahatnın üstüne sayın Öcalan'ın sesli ve ya görüntülü mesajının anlamlı olacağını düşünüyoruz ve bunun sayın Öcalan'ın en kocaman hakkı olduğunu düşünüyoruz. Artık böylesi bir süreçte kişiler sayın Öcalan'ın kendi sesini sezmek istiyor ve sayın Öcalan da kendi sesi ile bireylere hitap etmek istiyor. Bunun tam vakti olduğunu düşünüyorum"diye konuştu.

Diyarbakır'da yapılacak bulunan Nevruz kutlamaları için hazırlıklarını sürdüren Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, Nevruz kutlamalarının yapıldığı sahayı tekrar düzenlediklerini, bu sene kocaman kitlesel katılıma hazırlık yaptıklarını söyledi.

"2013'Ü AŞAN BİR NEVRUZ OLACAK, ÖCALAN'IN SESİNİ DUYMA ÖZLEMİ GERÇEKLEŞECEK"

Fırat, bu yılki Nevruz'un barış, kardeşlik ve çözüm Nevruzu şekilde damgasını vuracağınıda anlatım ederek, "2013'ü aşırı aşan bir Nevruz olacaktır. Adaletten, demokrasiden, barıştan yana bulunan özlemi bulunan herkes Diyarbakır Nevrozunda buluşacaktır. Bu Nevruzda da dünyanın gözü Diyarbakır Nevruzunda olacaktır. Halkımızın Abdullah Öcalan'ın olduğu İmralı'dan görüntülü bir mesaj bekliyor. Bu bundan sonra olması gereken bir durumdur. Barış sürecinde aşırı mühim bir merhaleye geldik. Yazılı mesaj tabi ki aşırı önemli, kıymetli kıymetli lakin 16 yıldır Kürt halkı kendi liderinin sesini duymamıştır, duymuyor. Dolayısıyla Kürt halkının böyle bir özlemi var. Kendi liderinin ve sayın Öcalan'ın sesini duyma özlemi vardır. Bence bu hasret gerçekleşecektir. Bu konu için umutluyum"diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar