HDP'den flaş gelişme!

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetinden kaçınmayacaklarını söyleyerek, sorumluluk üstleneceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den flaş gelişme!
 
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetinden kaçınmayacaklarını söyleyerek, sorumluluk üstleneceğiz" dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, " Seçim hükümetinde yer almaktan kaçınmayacağız. Seçime gitme konusunda sorumluluk alacağımızı beyan ediyoruz. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor" dedi. Bilgen, Başbakan Davutoğlu'nun görevi iade etmesinin ardından önümüzdeki süreçte CHP 'nin her teklifine açık olduklarını da söyledi.
HDP MYK toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan HDP'li Bilgen, "Barışa dair bir program, konsept önümüzde geldiğinde kapımızın herkese açık olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim hükümetinden kaçınmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa özgürce yansıyabileceği bir atmosferde seçime gidilmesi konusunda elbette sorumluluk üstleneceğiz. Farklı siyasi partilerin öncelikleri ve Türkiye'de barışa dair yaklaşımındaki farkları çok net görüyoruz. Biz istemezuk tarzı bir siyasetten yana değiliz" diye konuştu.
Türkiye'nin fiilen darbe süreci yaşadığını ileri süren Bilgen, "Somut bir sorun var önümüzde. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor. Bu ortamdan çıkmak ve bir an önce herkesin can güvenliğini sağlanması için ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyorum" dedi. Bilgen, "Cenaze törenlerinde ailelerin feryadını duymazlıktan gelmek hiçbir siyasetçinin, hiçbir siyasi partinin hakkı değildir. Böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Türkiye2ni güven içerisinde seçime gitmesi gerektiği ile ilgili bir irade 23 Ağustos'ta netleşirse, önümüzdeki günlerde başka bir alternatif ortay çıkmazsa biz güven ortamı içerisinde seçime gidilmesi konusunda üzerimize düşüneni yapacağız" diye konuştu. - Radikal - 

Yorumlar