HDP'den Celal Doğan izahatsı

HDP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karayılan, kentte milletvekili aday adaylığı için 5'i kadın 2'si engelli 33 kişinin başvurduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Celal Doğan izahatsı

Karayılan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan'ın kendilerine başvurmadığını, umumi merkezden de bu konu hakkında bilgilendirilmediklerini anlatım etti.

HDP'den mebus namzet adayı bulunan 33 şahıs için HDP il binasında tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda adayları tanıtan HDP İl Başkanı Mehmet Karayılan, her kesimden namzet adayının bulunduğunu belirterek, parti şekilde seçimlere renk katacaklarını ve Türkiye’yi değiştireceklerine inandığını söyledi.

HDP'nin demokrasinin anahtarı olduğunu, her kesimden başvurunun da bunun ortaya çıktığını anlatım eden Karayılan, "Türkiye’yi değiştireceğimize, Türkiye’ye renk katacağımıza inanıyorum. Bu da farklılıkların kendini temsiliyle olurö diye konuştu.

Karayılan, gazetecilerin HDP'nin adaylık teklifini kabul ettiği izahatlarıyla gündeme gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Celal Doğan'ın özelliğine ait yöneltilen soruyu ise şöyle yanıtladı: "Gaziantep yönetimi, seçim koordinasyonu ve namzet müracaat saha komisyonlara Celal Doğan adı gelmedi. Bizim şu anda Gaziantep’teki yönetimde ve komisyonda bu konu gündemimizde değil. Genel merkezden de bu konu hakkında bize bir izahat gelmedi. Bu süreçte umumi merkezimiz ayrıcalıklı kişilerle görüşebilir ama Gaziantep’te şu anda Celal Doğan adı gündemimizde yok."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar