HDP'de 'stad açılış töreni' rahatsızlığı

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında Beşiktaş stadının açılış töreninde yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
HDP'de 'stad açılış töreni' rahatsızlığı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, "Stadın gerçek açılışında gezi ruhu ve faşizme karşı tutum alan Beşiktaş taraflarını selamlıyorum. Gaza, suya inat tribün faşizme teslim olmayacak" diye konuştu.

Figen Yüksekdağ milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları eleştirerek “Biz milletvekili dokunulmazlığını senden mi aldık? Sen mi verdin? Bize bu dokunulmazlığı haklarımızın mücadelesi verdi. Sen oylarla seçildiysen bizlerde o halkın oylarıyla seçildik. Dertleri HDP. İntikam almak. Ama bunu başaramayacaklar. HDP grubuna milletvekillerine her baktıklarında ödleri patlıyor. Biz onların yüzüne tutulmuş bir aynayız. Bütün saldırılara rağmen biz Meclis'te, sokakta sizin baktığınız her yerde varız. AKP saray kolonileri kurarak kendi vatandaşlarınızı yaratmaya çalışıyorsunuz. Biz sarayın vatandaşı olmadık olmayacağız. Ortak vatanın vatandaşlarıyız. Size karşı mücadele edeceğiz bu vatanı da size yem etmeyeceğiz, parçalatıp böldürmeyeceğiz" dedi.

Yüksekdağ, Beşiktaş stadının açılışının AKP , saray devlet protokolüne dönüştürüldüğünü söyleyerek, "3 büyük 4 büyüklerin değil saray taraftarı olmak zorundasınız. Saray taraftarı olmayan stada giremiyor. Onlar boş statlarda eğlenebilirler. Bizler onların bu aymazlığı karşısında her yerde demokrasiden yana taraf olarak tutumuzu ortaya koyacağız. Stadın gerçek açılışında gezi ruhu ve faşizme karşı tutum alan Beşiktaş taraflarını selamlıyorum. Gaza, suya inat tribün faşizme teslim olmayacak" diye konuştu.

Yorumlar