HDP ve PKK'dan çözüm-ateşkes çağrısı

PKK'dan önceki gün yapılan açıklamada ateşkes ve diyalog çağrısında bulunulurken; HDP'den de dün yapılan açıklamada yeniden çözüm sürecinin başlatılması istendi. HDP, İmralı ile görüşmelerin yeniden başlamasını talep etti

Google Haberlere Abone ol
HDP ve PKK'dan çözüm-ateşkes çağrısı

Son Haberler Logo

Dağdan inerek şehir merkezlerinde sivilleri arasında çukur kazan, barikat kuran PKK'lılara yönelik operasyonlar kararlı bir şekilde devam ederken; daha önce halk devrimi, Kürt baharı gibi ifadeler kullanan PKK'dan yeniden çözüm ve ateşkes önerisi geldi. HDP'den de Öcalan ile yeniden görüşme önerileri geldi. HDP'li Baluken, "Çözüm zor değil. Sen, sokakları yasaklayacağına, İmralı'nın yolunu aç bir haftada çözüm gelişir." derken; PKK da karşılıklı ateşkesle yeniden müzakerelere dönülmesi halinde Türkiye'nin en demokratik ülkelerden biri haline geleceği belirtildi. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken dün yaptığı açıklamada, "Çözüm zor değil. Çözüm bir hafta içerisinde gelişebilir. Sen, sokakları yasaklayacağına, yolları kapatacağına İmralı'nın yolunu aç bir haftada çözüm gelişir. Oradaki tecridi kaldır, Sayın Öcalan sadece Kürdistan ve Türkiye için değil, Ortadoğu barışı için yeni bir kapının açılmasını, tıpkı yıllardır İmralı'da yaptığı gibi bir kez daha halklarımızın önüne getirir. Eğer çözüme niyetin varsa, biz senin samimiyetini İmralı'daki o yolun açılıp açılmamasına bakarak göreceğiz" dedi. 

PKK DA BENZER AÇIKLAMA YAPTI

Benzer bir açıklama da PKK/KCK'dan geldi. Açıklamada, çözüm yollarının yeniden açılması, karşılıklı ateşkes ilan edilmesi ve müzakerelerin yeniden başlaması halinde Türkiye'nin en demokratik ülkelerden biri haline geleceği iddia edildi. 

 

Yorumlar