HDP: Temennimiz katliam ve savaşların bir an önce son bulması

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Ramazan Bayramı mesajında, "Temennimiz katliam ve savaşların bir an önce son bulması, Ortadoğu'da barışın ve huzurun gerçekleşmesidir." dedi.Bayramların; barış, hoşgörü...

Google Haberlere Abone ol
HDP: Temennimiz katliam ve savaşların bir an önce son bulması

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Ramazan Bayramı mesajında, "Temennimiz katliam ve savaşların bir an önce son bulması, Ortadoğu'da barışın ve huzurun gerçekleşmesidir." dedi.

Bayramların; barış, hoşgörü ve kucaklaşma duygularının yükseldiği günler olarak tanımlayan HDP eş genel başkanları, yayımladıkları bayram mesajına şöyle devam etti:

"Bayramları anlamlı kılan; kin ve düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine elini uzatması, farklı kültürlerin ve kimliklerin birbiriyle kucaklaşmasıdır. Bayramların bu barışçıl ve birleştirici özünün toplumsal yaşamın bütün alanlarına taşınması, eşitlik içinde bir arada yaşamın güçlendirilmesi açısından son derece önemlidir. Bugüne kadar bütün bayramları halklarımıza barış ve kardeşlik getirmesi umuduyla karşıladık. Umut ediyoruz ki bu bayram da bütün coğrafyamıza aynı heyecanı ve umudu taşıyacaktır. Maalesef yanı başımızda, Ortadoğu’da, Filistin ve Rojava’da, Suriye ve Irak’ta halkların yaşadıkları acılar nedeniyle bu bayramı hüzünle karşılıyoruz. Her gün mazlum insanların katledilmesi karşısında insanlık vicdanının sessiz ve duyarsız kalması mümkün değildir. Yaşananlar halkların ortak geleceğine zarar veriyor."

"BU BAYRAMIN DA ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYE KÖPRÜ OLMASINI DİLİYORUZ"

Katliam ve savaşların bir an önce son bulması, Ortadoğu'da barışın ve huzurun gerçekleşmesini temenni eden Demirtaş ile Yüksekdağ, "Bizler, Türkiye’de yaşayan bütün topluluklar ve halklar olarak, bu bayram vesilesiyle bütün dünyaya barış ve kardeşlik mesajımızı bir kez daha ulaştırmak istiyoruz. Demokrasi, eşitlik ve barış mücadelesini her zamankinden daha fazla büyütmemiz gerektiği bilinciyle, halklarımızın ve Ortadoğu halklarının Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Bu bayramın da özgürlük ve demokrasiye köprü olmasını diliyoruz." şeklinde düşüncelerini aktardı. CİHAN

Yorumlar