HDP taziye ziyaretini savundu

HDP Sözcüsü Bilgen, Ankara saldırganının taziyesine giden vekille ilgili tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada, ziyareti savundu

Google Haberlere Abone ol
HDP taziye ziyaretini savundu

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP'li vekil Tuğba Hezer'in taziye ziyaretiyle ilgili partisi adına açıklama yaptı. Bilgen, "Konuya geride kalanların psikolojisi üzerinden bakmak gerekir. Taziyeye gitmek, o eylemi onaylamak, Ankara'dakilerin acısına duyarsız olmak gibi ele alınmamalıdır" dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen, Rusya'nın Sesi Radyosu'na konuştu. Tepkilere neden olan milletvekili Tuğba Hezer'in taziye evine gitmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bilgen, "Cenaze törenleri geriye kalanların acısıdır. Konuya geride kalanların psikolojisi üzerinden bakmak gerekir. Ölenlerin kimliğine bakmaksızın ölenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Olaya insan hakları bağlamıyla yaklaşıyoruz. Oradaki bir arkadaşımızın acıyı paylaşması bu insanların niye bu kadar kolay ölüme gidiyor olmalarıyla ilgilidir. Eğer gerçekten ölümlerden rahatsızlık duyuyorsak, bu sorunların barışçı çözümüne dair ısrarlı davranmak zorundayız'' dedi.

Yorumlar