HDP'nin geldiği son nokta FOTO

Terör örgütüyle ile arasına mesafe koymamakla suçlanan HDP, daha da ileri giderek Öcalan posteri altında basın açıklaması yaptı

Google Haberlere Abone ol
HDP'nin geldiği son nokta FOTO
Terör örgütü ile arasına mesafe koymadığı için siyaset dünyasında çok sık eleştiriler alan HDP, bu kez daha da ileri gitti. Diyarbakır'da düzenlenen bir basın toplantısında, Öcalan'ın dev posterinin bulunduğu alanın altına dizilen HDP Genel Başkanları ile milletvekilleri bu şekilde basına poz verdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait binanın önünde yapılan açıklamayı Hatip Dicle okudu. Dicle, açıklamasında İmralı'da yatan Öcalan ile görüşmelerin yeniden başlatılmasını istediklerini söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin de katılımıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan siyasi temsilcilerden oluşan grup, basın açıklaması yaptı.

HDP, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Kongresi (KJA) adına bir açıklama yapan Hatip Dicle, açlık grevi eyleminin 5 Eylül'de 50 kişiyle başlayacağını söyledi.

Abdullah Öcalan ile 510 gündür görüşülemediği ifade edilen açıklamada, Öcalan'ın avukatlarının, ailesinin veya bir siyasi heyetin yüz yüze görüşmesine izin verilene kadar 50 gönüllünün açlık grevi yapacağı açıklandı.

Tek taleplerinin Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılması olduğunu belirten siyasi temsilciler, "Bu doğrultuda öncelikle ilk çağrımız hükümetedir; bu talebimizin her açıdan; siyasi, hukuki, ahlaki, insani meşruiyetinin gözetilerek hemen yarın yerine getirilmesini diliyor ve bekliyoruz" diye konuştu.
hdp

Yorumlar

aa. Onlarin demokrasi dedigi, sadece bir grubun yapmak istedikleri.. yapilan irkci ayrimcilik,kendilerinden olmayana yapilan haksizliklar,ölen ve taraflarindan öldürülen insanlar,hak ariyorum derken baskalarinin haklarini ihlaller de cabasi..komik ve ilkel buluyorum.. kimlerin masalari oldugunu bütün dünya biliyor artik..dogduklari topraklara ihanetleri mutlaka kendi ayaklarina dolasacak.. farkinda degiller.. ihanet ve yalanla yaratilmis hak,halk,ve demokrasi diye bahaettikleri irkci yaklasimlarinda hemde kendi irklari olarak kabul ettikleri tarafindan yok edilecekler maalesef.. su anda aldiklari destekler cikar iliskilerine dayali .. cikar bitince destekte bitecek.. arkalarinda kandirarak sùrùndürdükleri masumlara üzülüyorum..cünki yaptiklari ve yapmak istedikleri o masum halk icin degil...veTürkiye cidden cook sabirli..
m.d. Inanilir gibi degil.almanyada bunlarin yaptiginin birini yapsak aninda ulkelerinden atarlar.vatandasliktan cikarirlar. Hatta linc ederler.turkiye de yapilanlari avrupada dusunmek bile suc.gercekten cok sabirli bir ulkeyiz. Turkiyede demokrasi yok diyenlere hayret ediyorum.