HDP'li bir milletvekili daha 'PKK'lı cenazesi'nde

PKK'lı cenazesine katıldıkları için şu ana kadar tepki toplayan HDP'li vekillere bir yenisi daha eklendi

Google Haberlere Abone ol
HDP'li bir milletvekili daha 'PKK'lı cenazesi'nde
Düzenledikleri bombalı saldırılarda ölen PKK'lıların cenazelerine katılan HDP'li milletvekillerine bir yenisi daha eklendi. Özellikle Ankara'daki canlı bombanın Van'da düzenlenen taziyesine giden HDP milletvekilinin neden olduğu tepkiler, dokunulmazlıkların kaldırılmasına kadar devam ederken; bugün de bir HDP'li vekil Ağrı'da PKK'lı cenazesine katıldı. 

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine saldırı düzenlerken öldürülen PKK'lı terörist 'Zeyra Çıra' kod adlı Antika Acar Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Köyündeki cenazesine HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de katıldı.

Silopi'de 24 Mayıs günü çıkan çatışmada öldürülen Antika Acar’ın cenazesi dün Van’ın Çaldıran- Doğubayazıt yol ayrımında karşılandı.

DBP Ağrı il genel meclis üyesi Yıldız Acar’ın kızkardeşi olan Acar'ın cenazesi HDP-DBP’li yöneticiler tarafından Doğubayazıt’a getirildi. Cenaze ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karabulak köyüne götürüldü.

Taşdemir’in katıldı cenaze töreninde sloganlar atıldı, saygı duruşunda bulunuldu. Acar'ın terör örgütünün flamasının sarıldığı tabutu daha sonra köy mezarlığına taşındı. Cenaze ağıt ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

HDP'Lİ HEZER'E TEPKİLER HALA DİNMEDİ

HDP'li Tuğba Hezer'in Ankara'da onlarca askerin ölümüne neden olan canlı bombayı gerçekleştiren kadının Van'daki taziyesine katılması büyük tepki çekmişti. Hezer'in bu davranışından dolayı dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme getirilmişti. Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri arasında Tuğba Hezer de bulunuyor; ancak Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılmasından birkaç gün önce yurt dışına çıktı. 

 

Yorumlar