HDP ile 7 Haziran dostlukları bozuldu

7 Haziran seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş'ı sazlı sözlü programlarla CNN Türk ekranlarında ağırlayan Ahmet Hakan ile HDP'nin arası canlı bomba olayından sonra gerildi. Taraflar birbirlerini ağır ifadelerle suçlamaya başladı

Google Haberlere Abone ol
HDP ile 7 Haziran dostlukları bozuldu

HDP'nin canlı bombayı sahiplenmesinin kamuoyunda neden olduğu tepkiler, 7 Haziran'da kendilerine sınırsız destek veren Doğan Medyası ile arasının açılmasına neden oldu. Doğan Medyası çalışanlarından Ahmet Hakan, daha önce açıkça destek verdiği partiyle sert polemiklere girmeye başladı.

Canlı bombaya sahip çıkan HDP'lilere 'siz de kendinizi patlatın' şeklinde göndermelerde bulunan Ahmet Hakan'a, 7 Haziran seçimleri öncesi sık sık programlara çıkararak oy verilmesini istediği HDP'den 'kaypak ve korkak' nitelendirmeleri geldi. Hakan Bunun üzerine yazdığı yazıda, HDP'lilere daha sert ifadelerle cevap verdi.

Hakan bugün yazısında şunları yazdı:

HDP Merkez Yürütme Kurulu, yayınladığı bildiride benim için "KORKAK" ve "KAYPAK" demiş. 

“KORKAK” suçlamasına cevabım şudur:

- Silahlı ya da silahsız, herhangi bir örgütüm yok. -Sırtımı dağlara, bağrımı ovalara yaslamıyorum.

-Yanımda yöremde canlı bomba olmayı göze alabilecek denli gözü dönmüş bir tek kişi bile yok.

-Buna rağmen silahlı terör örgütünün hışmını üzerime çekecek, canlı bomba olacak kadar gözü dönmüşleri kızdıracak yazıları, gözümü hiç kırpmadan yazabiliyorum.

-Bu mudur korkaklık? 

“KAYPAK” suçlamasına gelince...

-Eğer kaypak olmamaktan kastınız, siz ne yaparsanız yapın, hep ve daima sizin yanınızda olmaksa... Açık söylüyorum: Ben bir kaypağım.

-Siz demokrasiden, özgürlükten, Türkiyelilikten yana olduğunuzda sizin yanınızda olurum ve sizinle beraber bu toprakların en güzel türkülerini söylerim.

-Ama siz dağlara dönüp sıkılmış yumruklarınızla “durun” diye haykıramazsanız... Canlı bombanın taziyesine gidilmesine çok net ve sert bir şekilde itiraz edemezseniz... Hendek ve barikatlara selam çakarsanız... -Anında kaypaklık yapar karşınıza geçerim. 

NE OLMUŞTU ?

Ahmet Hakan, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün Ankara canlı bombasının taziyesini ziyaret etmesine tepki göstererek, "Aman da ne barbar örgüt, aman da ne cani bir çete” falan deyip duruyordunuz. Ama sizinkilerden biri canlı bomba olup kendini patlatınca... Hemen “Ama bu halkların demokratik canlı bombasıdır heval” tavrını takınıverdiniz.
 
Ağzınızı açarken “barış” diyeceksiniz, ağzınızı kapatırken “demokrasi” diyeceksiniz. Sonra da canlı bomba için açılan taziye çadırına gidip, “Aman da benim aslanım ne de güzel kendini patlatırmış böyle” diye pışpışlama yapacaksınız.

Madem canlı bomba olup kendini patlatmak, kutsanacak bir mücadele yöntemidir. Ne diye bu yöntemi sadece birkaç garibana bırakıyorsunuz ki? Parlamentoda ballı maaşlar alıp gel keyfim gel diyeceğinize... Gidip kendinizi patlatsanıza..." demişti.

HDP'DEN SERT CEVAP

Hakan'ın yazısından sonra HDP MYK'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada Ahmet Hakan için 'korkak ve kaypak' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Aldığı haksız tehditler ve uğradığı alçak saldırı sonrası dik durmak yerine korkmayı ve alçalmayı tercih edenlerin kaypak yolundan da hiç bir zaman yürümedik. Eleştiriye her zaman açık olduk. En acımasız suçlamaları bile gerçeklerden taviz vermeden yanıtladık. Ama maalesef eleştiri adı altında başlatılan siyasal linç kampanyaları durmadı ve biliyoruz ki, zihniyet değişmedikçe de durmayacak" denilirken, "Ahmet Hakan’ın var olan siyasal linç kampanyasına bir kez daha büyük bir iştahla katılan tarzı, “halkların demokratik canlı bombası,” “alçaklar, korkaklar” şeklindeki sözleri kabul edebileceğimiz ve eleştiri sınırlarında ifade edilmiş düşünceler olarak görebileceğimiz sözler değildir" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar