HDP iki vekilin Türkiye'de olmadığını doğruladı

HDP Parti Sözcüsü Bilgen, "Arkadaşlarımız resmi olarak yurt dışı etkinliklere katılmaları için görevlendirilmiştir" dedi

Google Haberlere Abone ol
HDP iki vekilin Türkiye'de olmadığını doğruladı
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in haklarında hazırlanan fezlekeler nedeniyle yurt dışına "kaçtığı" iddialarına ilişkin, "Arkadaşlarımız resmi olarak yurt dışı etkinliklere katılmaları için görevlendirilmiştir." dedi.

Bazı basın organlarında Sarıyıldız ve Hezer'in haklarında hazırlanan fezlekeler nedeniyle yurt dışına "kaçtığı" iddialarının yer alması üzerine HDP Şırnak MilletvekiliSarıyıldız, twitter hesabından yurt dışında olduğunu doğrulayarak, "Sizin dahi Cizre vahşetinde anlatmaktan imtina ettiğiniz hakikati dünyaya anlatmak için yurt dışındayım" paylaşımında bulundu.

Hezer ise bu iddialar üzerine sessiz kalmayı tercih etti.

Konuya ilişkin HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Sarıyıldız ve Hezer'in diğer milletvekilleri ile birlikte yurt dışında çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Bilgen, "Diğer arkadaşlar temasları bittiği için döndüler. Arkadaşlarımız resmi olarak yurt dışı etkinliklere katılmaları için görevlendirilmiştir. O etkinliklere katılıyorlar." diye konuştu.

Ankara'da 17 Şubat'taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında "dokunulmazlığının kaldırılması" istemiyle fezleke hazırlanırken, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında da çeşitli iddialardan dolayı fezlekeler bulunuyor.
 

Yorumlar