HDP heyeti Talabani'yi ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Talabani'yi evinde ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
HDP heyeti Talabani'yi ziyaret etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyetin, eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi evinde ziyaret ettiği bildirildi.
KYB'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Demirtaş ve beraberindeki heyet, Talabani'yi Süleymaniye kentinin Debaşan Bölgesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Selahattin Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, "Bizim Celal Talabani ve KYB'nin desteklerine ihtiyacımız var. Talabani'nin bizler için yüksek ve önemli bir değeri vardır. Tüm Kürtler ve herkes nezdinde kendisinin öneri ve düşüncelerinin özel bir önemi söz konusudur." ifadelerini kullandı.
Talabani'nin ardından KYB Politbüro'yu ziyaret eden heyeti, KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, KYB Politbüro Üyesi Sadi Ahmet Pire ve diğer parti yetkilileri karşıladı.

Demirtaş'a Süleymaniye ziyaretinde, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Fatma Kurtulan ve Nadir Yıldırım ile HDP milletvekilleri Celal Doğan, İmam Taşçıer, Nimetullah Erdoğmuş, Mithat Sancar, Osman Baydemir ve HDP Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz'ün eşlik ettiği belirtildi.

HDP'nin 4 günlük Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ziyaretinin yarın sona ereceği kaydedildi.

Yorumlar