HDP heyeti Kuzey Irak'ta STK'larla buluştu

- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: - "Geçmiş yüzyılda halkımızın yaşadığı tüm trajediler, başına gelen tüm felaketler, sadece halkımızdan kaynaklı değildir elbette" - "Geçen yüzyılda ulusal birlik, ittifak, ortak bir gelecek hayali ve birleşme olmadığı için bu ödenen bedeller maalesef ki somut bir kazanıma dönüşmemiştir"

Google Haberlere Abone ol
HDP heyeti Kuzey Irak'ta STK'larla buluştu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine yaptığı ziyaretinin ilk gününde bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi aktivistlerle bir araya geldi.
Erbil'in Salahaddin kasabasındaki bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi aktivistlerle görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, "Geçmiş yüzyılda halkımızın yaşadığı tüm trajediler, başına gelen tüm felaketler, sadece halkımızdan kaynaklı değildir elbette. Başımıza bu felaketleri getirenlerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz ama bizim kendi ulusal birliğimizi, ittifakımızı kurmamış olmamız da büyük bir eksiklik." dedi.
"Bazen kendi halkının siyasi mücadele tarihini okuduğunda yüreğinin daraldığını" aktaran Demirtaş, şöyle konuştu:
"Çünkü çok büyük fedakarlık, bedel ve direniş tarihimizde var fakat geçen yüzyılda ulusal birlik, ittifak, ortak bir gelecek hayali ve birleşme olmadığı için bu ödenen bedeller maalesef ki somut bir kazanıma dönüşmemiştir. Şimdi halkımızın bu eksikliği artık gidermeye başladığını görüyoruz. İstediğimiz ve arzuladığımız noktada değiliz. Ulusal birlik için yapılması gereken çok şey var. Bütün bu tarihi sorumluluk mevzusunda siyasi hareketimizin küçük olur, büyük olur sorumlulukları vardır."
Demirtaş'ın STK temsilcileri ile görüşmesine, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan ve Nadir Yıldırım ile milletvekilleri Celal Doğan, İmam Taşçıer, Nimetullah Erdoğmuş, Mithat Sancar, Osman Baydemir ve Parti Meclisi üyesi Abdullah Alagöz'ün de katıldığı kaydedildi.
Demirtaş başkanlığındaki HDP heyetinin, yarın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar