HDP heyeti Kuzey Irak'ta

Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, çeşitli görüşmeler yapmak için Kuzey Irak'a gitti

Google Haberlere Abone ol
HDP heyeti Kuzey Irak'ta
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, temaslarda bulunmak için Irak’ın Erbil kentine gitti. Heyet bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek. Erbil Havalimanı’nda açıklama yapan Demirtaş, bütün Kürtlerin ve Kürt hareketlerinin dünyaya ortak mesajının barış olduğunu söyledi.

Dün gece İstanbul’dan uçak ile Irak’ın Erbil kentine giden HDP heyetinin başkanı, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, havalimanında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugün Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşeceklerini ifade ederek, "Tabi ki bütün Kürtler’in ve Kürt hareketlerinin dünyaya ortak mesajı barıştır. Biz zulüm altında olan bir halkız ve kendi topraklarımızda özgür yaşam dışında bir talebi olmayan bir halkız. Bu çerçevede bütün siyasi hareketlerimizin birbiriyle kardeşlik hukukuna bağlı kalması ve bütün dünyaya birlik mesajı vermesi, barış mesajını vermeye devam etmesi eminim ki hepimize güç verecektir. Bu çerçevede Sayın Mesut Barzani’yle hem bölgedeki gelişmeler, hem dünyadaki gelişmelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunmamızın diğer partilerle bu konuda fikir alışverişinde bulunmamızın önemli olacağına biz inanıyoruz. İnşallah bu ziyaretimiz hayırlara vesile olur. Kürtlerin Kürt halkının dört parçada en büyük özlemi Kürtlerin yan yana, Kürt liderlerinin, partilerinin yan yanda durabilmesidir" dedi.

Yorumlar