HDP Genel Başkan Yardımcısı Altınörs tutuklandı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs'ün aralarında bulunduğu 8 PKK terör örgütü şüphelisi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
HDP Genel Başkan Yardımcısı Altınörs tutuklandı
Tokat'ta, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün de bulunduğu 8'i daha adliyeye sevk edildi. Mahkeme Altınörs'ün tutuklanmasına karar verdi. 

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan Altınörs ile diğer 7 şüpheli, adliyeye getirildi.

Yapılan sorgu işleminin ardından mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP Tokat İl Eşbaşkanı Kadir Akkaya, HDP Merkez İlçe Başkanı Erdal Bektaş ile N.Ş.,E.Ç., M.V.Y. 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne eleman temin etmek' suçlarından tutuklandı.

Altınörs, adliyeye girişi sırasında, "Benim şahsımda partimizin geleceğine yönelik bir komplodur, boşa çıkartacağız." diye bağırdı.

Terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla Alp Altınörs dahil 16 kişi polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden İ.T, D.B, Ç.B, R.Ş, D.K. ve Y.D. mahkemece tutuklanmış, B.T. ve B.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar