HDP eş başkanlığına Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş aday oldu

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde eş başkanlık için Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş aday oldu.Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki kongrede, adaylığını açıklayan Yüksekdağ konuşmasında, Türkiye’de hiç kimsenin demokrasiyi...

Google Haberlere Abone ol
HDP eş başkanlığına Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş aday oldu

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde eş başkanlık için Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş aday oldu.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki kongrede, adaylığını açıklayan Yüksekdağ konuşmasında, Türkiye’de hiç kimsenin demokrasiyi istemediğini, talep etmediğini belirterek, HDP’yi oluşturan gücün Türkiye’de demokrasiyi kuracak bir yol olduğunu söyledi. “Demokrasiyi biz kuracağız.” diyen Yüksekdağ, “Halklarımızla birlikte, HDP’nin çoğul gücü kuracak. Barışın özgürlük ve demokrasinin olmadığı yerde direnenler olacaktır. Kürt sorununu, barışçıl biçimde çözmemekte devam ederseniz ateş sizi de yakacak. Çeteler sizi de helak edecek. Halklarımız barışa barışla birlikte, eşitlikçi çözümün sağlandığı bir ülkede kucaklaşarak yaşasınlar. Bu bizim çağrımızdır. Zemin sağlanmadığı müddetçe direnmeye, halkımızın haklarını söke söke almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“700 BİN DOLARLIK SAAT TAKANLARDAN OLMAYACAĞIZ”

Demirtaş ise konuşmasında, kongrenin ülkenin etrafı kan ve barutla inlediği bir dönemde yaşandığını dile getirdi. HDP’ nin artık değişim, özgür geleceğin, barışın hakkın ve adaletin tek umudu haline geldiğini savunan Demirtaş, “Büyük onurun sorumlulukları vardır. İşçinin madem sesi olacağız, ırgatın sesi olacağız, madem onlar kadar yorulacağız, canımızı ortaya koyacağız. Başörtülü ile beraber olacağız. Çalanla çırpınla değil. Helal kazananla olacağız. Biz 700 bin dolarlık saati olanlardan olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Demirtaş konuşmasında ırkçılığın faşizmin tuzağına düşmeden ortak vatanı özgürlükler cenneti yapmak için vatandaşların birbirine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Yüz yıl önce, sınırları çizenlere fırsat vermemek için birlik olmaktan başka çare olmadığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti: “Bütün kimlik ve mezheplerin eşit olduğu egemenliği paylaştığı modeller, Türkiye için örnektir. Bizler her halkın ve kültürün yaşamını paylaşacağız. İlişkilerin bölge barışına katkı sunması destekleyeceğiz. Engelli yurttaşların haklarının engellenmediği, Müslümanın Müslüman gibi yaşamak istiyorsak bunun yolu birlikte yaşamdan geçer. Toplum özgür oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yer altı ve yer üstü zenginliklerinin üzerinde yaşayanların kaderini değiştireceğiz. Sırtımızı Batı'nın değerlerine de kendi değerlerimize de çevirerek bütün Ortadoğu'ya örnek olacağız, bizler.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterecekleri kişi hakkında da açıkma yaptı. Demirtaş “Seçimlere, cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk çıkacak cumhurbaşkanlığına.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar