HDP'den üstü kapalı 'Cerablus' tehditleri

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cerablus harekatına ilişkin, " "Birilerinin bayramı Cerablus’ta geçirme hevesinin bedelini, bu ülkenin yoksul çocuklarının ailelerinin de bayramı yas içerisinde, gözyaşı içerisinde geçirmesine vesile, sebep olacak" dedi. Bilgen ayrıca, Cerablus hareketi için "Türkiye'nin iç barışını da iç güvenliğini de tehdit etmeye devam edecektir." ifadeleriyle iç karışılık tehditleri savurdu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den üstü kapalı 'Cerablus' tehditleri
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Görünen o ki, mesele Cerablus’tan IŞİD’i almak değil tam tersine neredeyse artık IŞİD’in bölgede tutunma ihtimali zayıfladıkça, 'IŞİD’in kontrolünden çıkacak yerler Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolüne girmesin ya da YPG'nin kontrolüne girmesin diye bir telaşla, operasyon içerisinde operasyon' diye tarif edilebilecek bir tutumla karşı karşıyayız." dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Bilgen, her ne kadar Cerablus’la başlamış olsa da harekatın ne kadar süreceği, somut olarak neyi hedeflediği konusunda kaygı duyulmaya değer bir muğlaklığın görüldüğünü savundu.

Bilgen, "Birilerinin bayramı Cerablus’ta geçirme hevesinin bedelini, bu ülkenin yoksul çocuklarının ailelerinin de bayramı yas içerisinde, gözyaşı içerisinde geçirmesine vesile, sebep olacak. Bu açıdan, maceracı siyasetten ve Türkiye’nin barışını, güvenliğini tehdit edecek yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

Ayhan Bilgen, harekatın teknik ayrıntısı ile ilgili ciddi bir muamma olduğunu iddia ederek, "Görünen o ki, mesele Cerablus’tan IŞİD’i almak değil tam tersine neredeyse artık IŞİD’in bölgede tutunma ihtimali zayıfladıkça, 'IŞİD’in kontrolünden çıkacak yerler Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolüne girmesin ya da YPG'nin kontrolüne girmesin' diye bir telaşla, operasyon içerisinde operasyon diye tarif edilebilecek bir tutumla karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

IŞİD'İN KARŞILIK VERMEDEN KAÇMASI DA RAHATSIZ ETMİŞ

Kilis’e sürekli roket atan IŞİD’in Cerablus’ta neden tepki vermediğinin önemli bir soru olduğunu belirten Bilgen, PYD, YPG ya da Demokratik Suriye Güçleri'nin Türkiye'yi hedef alabilecek bir söylem, eylem hazırlığı olmadığını aksine Türkiye ile ittifak yapmak ve Ortadoğu'nun yeniden inşasında birlikte hareket etme beklentisi bulunduğunu öne sürdü.

Bilgen, şunları kaydetti: "Türkiye kendisine düşman üretme yolunu seçmişse, savaşmayı tercih etmişse, düşmanlaştırmayı seçmişse bu tutum da Suriye’nin bir an önce barışa ve huzura kavuşmasını geciktirmekten başka bir işe yaramayacağı gibi Türkiye'nin iç barışını da iç güvenliğini de tehdit etmeye devam edecektir."

YÜKSEKDAĞ DA 6-7 EKİM'LE TEHDİT ETTİ

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, örgütün medyasına Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Menbiç'e yönelik bir operasyonun Türkiye'yi doğrudan etkileyeceğini iddia eden Yüksekdağ, kendince Türkiye'yi tehdit etti. Figen Yüksekdağ, "Menbiç'e dönük bir saldırı harekatının başlatılması ve sürdürülmesi Türkiye'yi doğrudan etkiler. Dün nasıl 6-8 Ekim sürecinde Kobani'nin DAEŞ tarafından işgal edilmesi Türkiye'deki Kürt halkını, bizleri harekete geçirdiyse Menbiç'e yönelik saldırganlık yanıtlanacaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar