HDP'den Suriye operasyonuna ilk tepki

HDP'den yapılan açıklamada IŞİD'e yönelik operasyonun hedefinin Kürt güçleri olduğu iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Suriye operasyonuna ilk tepki
HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından Cerablus'a düzenlenen 'Fırat Kalkanı' harekatına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Minbic'i IŞİD'den kurtarmasına karşı bir hamle olarak ve IŞİD ile mücadele kılıfı altında yapılan bu askeri girişim, açık bir şekilde DSG'nin önünü kesmeyi hedefleyen ve en temelde Kürt karşıtı bir girişimdir. Türkiye'nin bugün IŞİD'den almak üzerine başlattığı belirtilen askeri operasyonun esas hedefi, sınır hattının Kürtler'in eline geçmesini engellemektir. Rojava'da yaşayan Kürtler ve DSG'nin diğer bileşenleri düşmanımız değil dostumuzdur. Türkiye'nin yapması gereken, Suriye halklarının demokratik geleceği için savaşan bu güçlere destek vermektir" denildi.

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;: "Mart 2011'de Suriye'de başlayan ayaklanmalar ve sonrasında derinleşen savaş beşinci yılını geride bırakmaktadır. Bugün Türkiye'nin bir askeri müdahaleyle, işgal hamlesiyle girdiği Cerablus, 2014 Ocak ayından bu yana IŞİD'in kontrolündedir. Son haftalardaki gelişmelerle birlikte Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Minbic'i IŞİD'in elinden almasından sonra, Cerablus-Rakka arasında kurulan askeri ve lojistik destek hattının kesilmesi, aynı zamanda dış dünya ile IŞİD'in bağlantısının kopması belli çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır. 

Şu çok açık ki, Türkiye'nin 5 yıllık Suriye politikası tam anlamıyla çökmüştür. Siyasi ittifaklarını değiştirmek için sert u dönüşleri yapan hükümetin yeni Suriye politikası da eski politikası gibi yanlıştır. Türkiye, Suriye'deki savaşa, dolayısıyla bu ülkenin içişlerine askeri yöntemlerle daha fazla karışmamalı, özellikle de Suriye'deki Kürt karşıtı pozisyonunu bir an önce terk etmelidir.

Yorumlar

melek demir Oldu cok korktuk baska emrin varmi sayin hdp bizim vergilerle milletvekili ayligi al makamlarda otur her turlu imkandan yararlan tehdit et bir ulkenin meclisinden o ulkeyi hainlik yaptigini acikca ilan et herkes sussun nerde var boyle sey tabiki sadece turkiyede
ibrahim kocahal Pyd PKK hadep avrupanin ve amerikanin kopegidir bu uc kopege soruyorum Vietnam ruanda cezayir butun arap ulkeleri karistiran silah Satan kimdir hadep kostebek iki yuzlu bir Partidir
ayyıldız sen nasıl bir insansın milleti gaza getirmekten başka ne iş yaprsın ?