Hasip Kaplan'dan çalışma saatlerine tepki

HDP'li Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin Genel Kurul'da gece geç saatlere kadar devam etmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hasip Kaplan'dan çalışma saatlerine tepki

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin saat 14.00’te başlayıp sabah saatlerine kadar sürmesine muhalefet tepki gösterdi. Görüşmeler sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, görüşmelerin uzamasına tepki göstererek, çalışma şartlarının insan onuruna marjinal olduğunu söyledi.

"BU SAATTE ÇALIŞAN SEKTÖRLER BELLİ"

Meclis’in çalıştığı saatlerde acil servislerin, barların ve pavyonların çalıştığını belirten Kaplan, "Meclis’te çay ocağından tutun lokantaya kadar, şoförden tutun küme çalışanlarına, matbuat emekçilerine kadar, Genel Kurul salonunda kavas görevlileri hiç uyumadan her zaman ayaktalar. Bu saatte dışarıda nereler açık diye düşündünüz mü? Hastanelerin acil servisleri, işkembe salonları, pavyonlar, barlar açıktır. Bu saatte çalışan sektörler belli. Meclis elbette yasama vazifesini yapıcak fakat kölelik düzeninde bir çalışma tarzını insan onuruna marjinal buluyoruz" dedi.

Hasip Kaplan’ın izahatsından sonra CHP’li ve MHP’li milletvekilleri tek tek söz alarak çalışma saatlerine tepki gösterdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar