Hasip Kaplan: PKK ve hiçbir siyasinin 'elektrik borçlarını ödemeyin' talimatı yok

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Güneydoğu'daki elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. "İkide bir yalan söylüyorsunuz. Yalancının tekisiniz. En az borcu...

Google Haberlere Abone ol
Hasip Kaplan: PKK ve hiçbir siyasinin 'elektrik borçlarını ödemeyin' talimatı yok

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Güneydoğu'daki elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"İkide bir yalan söylüyorsunuz. Yalancının tekisiniz. En az borcu olan il Şırnak'tır." diyen Kaplan, Selahattin Demirtaş, PKK'nın ve hiçbir siyasinin 'elektrik borçlarını ödemeyin' diye bir talimatının bulunmadığını savundu. Kaplan, Yıldız'ı istifaya çağırdı.

HDP Meclis Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaplan, "Enerji Bakanı durmadan gerçekleri çarpıtıyor. Artık 'yalancı' diyeceğim direk. 'Yüzde 80 kaçak var' diyor. Dicle AŞ 5 ilde görev yapıyor ve bu kaçak tarımsal sulama elektrik borçlarıdır. Büyük çoğunluğu da Urfa'dadır ve AK Parti'lidir bu borçlular." diye konuştu.

Yıldız'dan Şırnak'ın borçlarını çıkarmasını istediğini belirten Kaplan, "İkide bir yalan söylüyorsunuz. Yalancının tekisiniz. En az borcu olan il Şırnak'tır." ifadelerini kullandı. Her gün elektriğin kesildiğini ileri süren Kaplan, "Allah'tan korkun. Ramazan ayında Edison'un kemiklerini sızlatırcasına işkence yapıyorsunuz." şeklinde konuştu.

81 ilin elektrik borcunu çıkarmasını isteyen Kaplan, Şırnak'ın Kayseri'deki bir fabrika kadar borcunun olmadığını savundu. "Yalan söylemeyi de sığdıramıyorum. Meclis'te bunun cevabını vereceğim." diyen Kaplan, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın, PKK'nın, hiçbir siyasinin, 'elektrik borçlarını ödemeyin' diye bir talimatı yoktur. Torba kanunla elektrik borçlarını devletin ödeyeceğine ilişkin Başbakan'ın kayıtları kamuoyuna yansıdı. Kendi yandaşlarının borcunu kapatmak için vatandaşla oynamasınlar. Hasip Kaplan uyarıyor. Şırnak halkının çevre bilinci yüksektir, meydanlara çıkarız, hesabını sorarız. Bu kadar sömüreceksin, üstüne yalan söyleyeceksin. Bu kadarı olmaz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK'lıların halka 'elektrik borçlarını ödemeyin' diye telkinde bulunduğunu öne sürmüştü. CİHAN

Yorumlar