Hamzaçebi: Ulusal yas gününde Başbakan'dan daha olgun davranış beklerdik

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan'ın CHP'ye yönelik sözleri için "Son derece bugüne yakışmayan, üzüntü veren bir cümle ifade etmiştir. Ulusal yas gününde Başbakan'dan daha olgun davranış beklerdik." ifadelerini kullandı....

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Ulusal yas gününde Başbakan'dan daha olgun davranış beklerdik

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan'ın CHP'ye yönelik sözleri için "Son derece bugüne yakışmayan, üzüntü veren bir cümle ifade etmiştir. Ulusal yas gününde Başbakan'dan daha olgun davranış beklerdik." ifadelerini kullandı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Başbakan'ın, Soma maden ocağına ilişkin CHP tarafından verilen Meclis önergesi hakkında söylediklerine cevap verdi. Soma'daki madendeki olayda 238 çalışanın hayatını kaybettiğini dile getiren Hamzaçebi, hala madende çok sayıda kişinin bulunduğunu ifade etti. Bunlardan mutlu bir haber beklediklerini anlatan Hamzaçebi, böyle günlerin siyasetten uzak durma günleri olduğuna dikkat çekti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Hamzaçebi, acıyı yürekten paylaştıklarını vurguladı.

Başbakan'ın CHP'ye yönelik sözleri için "Son derece bugüne yakışmayan, üzüntü veren bir cümle ifade etmiştir." değerlendirmesinde bulunan Hamzaçebi, Başbakan'ın cümlesinin yanlış olduğunun altını çizdi. Üzüntülerini bildiren Hamzaçebi, Meclis'te engelleme yapmadıklarını ve bunun son derece dikkatsiz bir açıklama olduğuna dikkat çekti.

Ağır bir psikolojik baskının etkisiyle önergenin sorumluluğunu başkasına atacak şekilde bir açıklama yaptığını dile getiren Hamzaçebi, Başbakan'ın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. AK Parti grubu adına konuşan vekillerin konuyu daha sonra görüşeceklerine dair bir ifadeleri olmadığını anlatan Hamzaçebi, tam tersine önergeye karşı çıktıklarını söyledi.

AK Parti'li milletvekilinin konuşmasında, Soma'nın iş sağlığı ve güvenliği açısından dünyadaki örneklerinden daha iyi konumda olduğunu söylediğini aktaran Hamzaçebi, "Ulusal yas gününde Başbakan'dan daha olgun davranış beklerdik ama boşa çıktı. Takdiri millete bırakıyorum." diye konuştu. Hamzaçebi, acıyı paylaşma günü olduğu için soru almadı. CİHAN

Yorumlar