Hamzaçebi: Ulusal duruşu, ulusal beraberliği göstermemiz gereken bir süreç

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, daha önceden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdikleri gensoru önergesi ile Meclis Soruşturması önergelerini geri çektiklerini açıkladı.Meclis'te...

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Ulusal duruşu, ulusal beraberliği göstermemiz gereken bir süreç

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, daha önceden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdikleri gensoru önergesi ile Meclis Soruşturması önergelerini geri çektiklerini açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirdi. Hükümetin Ortadoğu politikasının duvara tosladığını belirten Hamzaçebi, sorunu, sadece Musul veya IŞİD olarak almanın yanlış olacağını belirterek, sorunun Musul'la sınırlı olmadığını ifade etti. Tüm Irak'ı, Ortadoğu'yu, Suriye'yi ilgilendiren bir sorun olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Musul’da ortaya çıkan gelişmeler, olağanüstü bir durum ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Böyle bir süreçte iç politikanın ikinci plana atılması gerekir. Ulusal duruşu, ulusal beraberliği göstermemiz gereken bir süreç varken, böyle bir süreçte gensorunun ve Meclis soruşturmasının TBMM’nin gündeminde olmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle hem gensoru önergesini hem de Meclis soruşturması önergesini, daha sonra vermek üzere Meclis Başkanlığı'ndan geri çekiyoruz." diye konuştu.

TBMM'nin, çalışmalarını Haziran ayında bitireceğini ifade eden Hamzaçebi, "Ama Meclis'in yapması gereken bir işlem var. Engin Alan'ın cezaevinden çıkıp gelip yemin etmesi gerekir Meclis kapanmadan. Gelin Engin Alan'ı da özgürlüğüne kavuşturalım." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Musul'daki gelişmeler konusunda bilgi vermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istediğini dile getiren Hamzaçebi, Meclis'teki genel görüşmenin ertelendiğini ve hükümetin öyle bir karar aldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu'nun ise CHP Genel Merkezi'nde görüşeceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar