Hamzaçebi: Paralel yapı vardır!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dün TBMM Genel Kurulu'nda demokrasi açısından kara bir gece yaşandığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Paralel yapı vardır!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "AK Parti dün gece parlamentoyu saraya teslim etti. Sarayda bundan sonra enlem bir yapı vardır" dedi.

Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği matbuat toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nun 21 saattir çalıştığını, bu zaman arasında "hayır" değil, "şer" yasalarının çıktığını savundu.

AK Parti iktidarının 13 yılda Türkiye'yi getirdiği noktanın "polis devleti kurulması" olduğunu iddia eden Hamzaçebi, bu yöndeki tekliflerin Genel Kurul'da dün yasalaştığını anlatım etti.

Demokrasi açısından kara bir gece yaşandığını ileri devam eden Hamzaçebi, "Demokrasimize saray darbesi yapılmıştır. Saray, bundan sonra demokratik kuruluş değil, bir korku evidir. AK Parti dün gece parlamentoyu saraya teslim etti. Sarayda bundan sonra enlem bir yapı vardır" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarının 13 sene evvela "90'ların mazlumu" diye ortaya çıktığını, adaleti ve demokrasiyi getireceklerini söylediklerini belirten Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Ancak 13 sene sonunda Türkiye'de adaletin, özgürlüğün, demokrasinin değil, baskının devletini kurdular. Bugün bundan sonra iktidarda halkına hizmet eden değil zulmeden bir parti vardır. Halkın gücüyle değil, polisin gücüyle ayakta kalmayı hedefleyen bir iktidar vardır.

İlk yıllarında özgürlük, demokrasi, AB uyumu bu şeklinde düzenlemeleri küçük paketlerle getirdiler, şimdi onları da iri torbalara katarak götürüyorlar.

Artık örtülü ödeneği ile sarayda öteki bir ülke vardır. Türkiye'de böyle bir tabloda kendisini Başbakan zanneden bir şahıs vardır. Dün gece hükümet meşruiyetini kaybetti.

Sorgusuz gözaltı yetkisi veren, bir arabayı durdurup karı kocaya 'çıkarın elbiselerinizi üst araması yapacağım' yetkisi verici hükümet meşru değildir. Meşruiyet parlamento çoğuluğu değildir. Bunu parlamento çoğunluğundan ibaret zanneden zavallılar var. Dün gece kabul edilen düzenlemelerde halkın rızası yoktur.

Kimse molotofun arkasına saklanmasın. Sayın Davutoğlu, molotofun arkasına saklanma çık ve de ki 'Ben vatandaşın üstünü, başını, çoluk çocuğunu arayacağım.' Demokratlığı sahtedir, saraya teslim olmuştur. Sayın Davutoğlu seçimlere nasıl girecek, neyi savunacak?"

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar