Hamzaçebi: İktidardan bize yeniden yargılamaya ilişkin öneri gelmedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeniden yargılama konusunda iktidardan kendilerine bir önerinin gelmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: İktidardan bize yeniden yargılamaya ilişkin öneri gelmedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeniden yargılama konusunda iktidardan kendilerine bir önerinin gelmediğini söyledi. Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’ı inandırıcı ve samimi bulmadığını belirtti.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBB Başkanı Metin Fevzioğlu’nun ana muhalefet ile iktidarı uzlaştırmaya çalıştığı yönündeki iddiaları reddetti. Fevzioğlu’nun aracılığına ihtiyaç duymadıklarını anlatan Hamzaçebi, “CHP’nin hükümetle görüşmek için Sayın Fevzioğlu’nun aracılığına ihtiyacı mı var acaba? İki parti de Parlamento'da, çok rahatlıkla bu görüşmeleri yapabiliriz. Böyle bir görüşme olmamıştır. Yeniden yargılama ile ilgili görüşlerimizi ortaya koyduk. Bu konuda iktidar partisinden bize gelen herhangi bir öneri olmamıştır.” dedi.

Yeniden yargılama konusuna ilişkin soruları da cevaplayan Hamzaçebi, “Başbakan’ın TMK’nın 10. maddesini kaldıracak olmasının, geçici 2. maddedeki özel yetkili mahkemeleri kaldıracak olmasının demokratik özgürlükçü bir nedeni yoktur. Kesinlikle bununla bir ilgisi yoktur. Ne zaman ki 17 Aralık soruşturmasıyla hedefe hükümet konmuştur, bakanlar konmuştur, onların yakınları konmuştur, Sayın Başbakan o zaman hatırlamıştır hukukun üstünlüğü ilkesini. Kesinlikle demokratik bir nedeni yoktur. Sadece ve sadece 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının hükümete vereceği hasarı azaltmaya, onu etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Hiçbir şekilde inandırıcı değildir. Samimi değildir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar