Hamzaçebi: İhsanoğlu için önümüzdeki hafta imzaları toplamış olacağız

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, çatı aday olarak adı açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu için CHP grubu olarak önümüzdeki hafta imzaları tamamlamış olacaklarını söyledi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hamzaçebi, İhsanoğlu...

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: İhsanoğlu için önümüzdeki hafta imzaları toplamış olacağız

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, çatı aday olarak adı açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu için CHP grubu olarak önümüzdeki hafta imzaları tamamlamış olacaklarını söyledi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hamzaçebi, İhsanoğlu ile ilgili sorulara yanıt verdi. Erdoğan ile İhsanoğlu arasında farklar olduğunu belirten Hamzaçebi, "Ben sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile onların muhtemel adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında herhangi bir benzerlik göremiyorum. Ona kopya aday demek suretiyle sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nda kendileri açısından eleştirilecek bir yön bulunmadığını söylemek istiyorlar. Gerçekte öyle değil. Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasında çok büyük farklar var. Temel farklar var. İhsanoğlu anayasanın çizdiği çerçevede görev yapacağını ifade eden bir cumhurbaşkanı adayıdır. Recep Tayyip Erdoğan seçilirse Türkiye’yi yarı başkanlık başkanlık sistemine taşıyacağını söyleyen sistem değişmese de hükümetin işlerine karışacağını söyleyen bir cumhurbaşkanı adayı.” ifadelerini kullandı.

Gelecek hafta aday için imzaları tamamlamış olacaklarını dile getiren Hamzaçebi, "Önümüzdeki hafta biz CHP grubu olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı için imzalarımızı toplamış olacağız. CHP grubu sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na güçlü bir şekilde adaylık desteğini verecektir. Bundan hiç kimse kuşku duymasın. MHP ile ayrı da olabilir beraber de olabilir o işin ayrıntısı. Ayrı olmasında hiçbir sakınca yok. Sayın İhsanoğlu MHP-CHP adayı değil çok geniş bir toplum kesiminin adayıdır. Geniş toplum kesimlerinin arzu ve isteğine biz öncülük ettik.” şeklinde konuştu.

AYM’nin Balyoz kararını yorumlayan Hamzaçebi kararı olumlu bulduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar