Hamzaçebi: Biz CHP’li bir adayın tarifini yapmadık

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda cumhurbaşkanlığı için çatı aday tarifi yaparken CHP’li bir adayın tarifini yapmadıklarını söyledi. Çatı adayın kim olacağı sorusuna ise Hamzaçebi, "Bilmiyorum."...

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Biz CHP’li bir adayın tarifini yapmadık

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda cumhurbaşkanlığı için çatı aday tarifi yaparken CHP’li bir adayın tarifini yapmadıklarını söyledi. Çatı adayın kim olacağı sorusuna ise Hamzaçebi, "Bilmiyorum." cevabını verdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hamzaçebi, şunları söyledi: "13 Mayıs tarihinde büyük bir facia yaşadık. Bu faciadan sonra gerekli düzenlemelerin yapılacağını söylediler. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki düzenlemeleri yaraların sarılması ile ilgili bir düzenleme olarak bekliyorduk. Maalesef geçen hafta çalışmaları sonuçlanan alt komisyon çalışması kamuoyunda gösterilenden farklıdır. Torba yasa bir zorba yasa olmuştur. 301 madencimizin hayatını kaybetmesinin üzerinden hükümet başka bir şey yapmaktadır. Bu madencilerin anısına saygısızlık yapan bir hükümet vardır.301 madencinin şahit sayılması için ilgili bakana talimat verdiğini gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. Her zamanki gibi Başbakan bu sözünden çark etmiştir. Madencilerin şehit sayılması yönünde herhangi bir çalışma burada yer almıyor. Taşeron yoluyla işçi istihdamının önü açılmaktadır."

Çatı aday görüşmeleri ile ilgili ‘Bir isim açıklayacak mısınız?’ sorusuna ise Hamzaçebi, "Ben ismi bilmiyorum. Biz şimdiye kadar aday tarifini yaparken CHP’li bir adayın tarifini yapmadık. Partili kimliği ile anılan bir aday tarifi yapmadık. Aday bu çerçevede bugün görüşmede ifade edilecektir. Aday adayları kimlerdir bilgi sahibi değilim.”

CİHAN

Yorumlar