Haluk Özdalga: İktidar çareyi demokratik rejimi askıya almakta arıyor

AK Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, ciddi yolsuzluk ve rüşvet iddiaları altında ezilen iktidarın çareyi demokratik rejimi askıya almakta aradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Özdalga: İktidar çareyi demokratik rejimi askıya almakta arıyor

AK Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, ciddi yolsuzluk ve rüşvet iddiaları altında ezilen iktidarın çareyi demokratik rejimi askıya almakta aradığını söyledi. Özdalga, “Ülkeyi adım adım demokrasi dışı bir ara rejime sürüklüyorlar. Türkiye sorumsuz bir şekilde, ağır bir siyasi ve ekonomik krize doğru götürülüyor.” dedi.

Haluk Özdalga, gündemle ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, iktidarın şimdi başlıca hedeflerinin, kendileri için tehdit gördükleri bağımsız yargıyı ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çekti. TBMM’de kabul edilen son kanuna göre; hükümetin işine gelmeyen internet sitelerini derhal kapatabileceğini savunan Özdalga, “İfade özgürlüğünün bu kadar kaba bir şekilde ihlal edilmesi, demokratik rejim açısından kabul edilebilir değildir. İfade özgürlüğünün baskı altına alındığı bir rejim, seçimler yapılsa da demokratik değildir. İfade özgürlüğünün bulunmadığı bir yerde seçimler sonunda ortaya çıkan sonuç, milli irade değildir. Ancak korku o kadar büyük ki, ülkeyi adım adım demokrasi dışı bir ara rejime sürüklüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Özdalga, hukuk devletinin işlemediği ve ifade özgürlüğünün bulunmadığı bir Türkiye’de, güçlü ve büyüyen bir ekonominin de söz konusu olmadığını belirterek, “Bu gidişle 2023’te dünyanın 10. büyük ekonomisi olmamız ve kişi başına 25 bin dolar gelir hedefi uzak bir hayaldir. Türkiye sorumsuz bir şekilde, ağır bir siyasi ve ekonomik krize doğru götürülmektedir.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar