Haluk Özdalga: İçlerini kavuran bir kin ve intikam duygusuyla hareket ediyorlar

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türk okullarının kapanmasını istemek için AK Parti iktidarının elinde hiç bir gerekçe olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Özdalga: İçlerini kavuran bir kin ve intikam duygusuyla hareket ediyorlar

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türk okullarının kapanmasını istemek için AK Parti iktidarının elinde hiç bir gerekçe olmadığını söyledi. Özdalga, "İçlerini kavuran bir kin ve intikam duygusuyla hareket ettikleri belli. Sadece ilkel bir zarar verme güdüsüyle hareket ediyorlar. Ama zarar verdikleri şey Türkiye ve Türkiye'nin çıkarları. Türk okullarının kapanmasını isteyenlerin, bu vatanı sevdiklerinden dahi şüphe etmek gerekir." dedi.

Özdalga, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın yurt dışındaki Türk okullarını kapatma girişimlerine sert tepki gösterdi. Gülen cemaatinin öncülüğünde kurulan Türk okullarından Özbekistan ve Kırgızistan'da bulunan altı okulu, 2000'li yılların başında ziyaret ettiğini dile getiren Özdalga, o sırada milletvekili olmadığını ve başka hiç bir resmi sıfatının da bulunmadığını kaydetti. "Öylelikle, hiç bir merasim veya özel hazırlık olmaksızın, en doğal şartları içinde bu okullarıyerinde görme ve tanıma imkanım oldu." diyen Özdalga, şöyle devam etti: "Öğretmenlerle, öğrencilerle, aileleriyle rahat ortamlarda bol bol konuştuk. Türkiye'den gelen öğretmenlerle yaptığım sohbetlerde, bu genç insanların nasıl alçak gönüllülük içinde, ama kendi ülkelerive insanlık için yüksek bir görev duygusuyla hareket ettiklerine şahit oldum. Bazı şehirlerde öğrenci yurtlarında kaldım, yemekhanelerde beraber yemek yedik. Bulundukları hemen her şehirde bu okulların,çevrenin en iyi eğitimini veren, en çok takdir edilen ve en çok talep gören okulları olduğunu gördüm.Türk okulları hem bulundukları ülkelere ve o ülkelerin insanlarına, hem de Türkiye'ye ve bu memleketin çıkarlarına büyük hizmet veriyor. Bu okullar, Türk ve Türkiye kelimelerinin bütün dünyada en olumlu çağrışımlarla birleştiği örneklerin başında geliyor. Zaten gördüğüm kadar Türk Okulları adı da bu okulların hizmet verdiği ülkelerdeki insanların sevgi duygularıyla kullandığı bir ifade olarak ortaya çıktı. Şimdi basında çıkan haberler ve açıklamalar gösteriyor ki AKP iktidarı bu okulların kapanmasına gayret ediyor. Hiç çekinmeden, Türkiye'ye ve bu vatanın çıkarlarına zarar vermeye çalışıyorlar. Ama herhalde yaptıkları işin ne kadar yanlış olduğunu kendileri de biliyor ki, bunu açık bir şekilde ifade edemiyorlar. Bu işi, olabildiğince üstü örtülü bir şekilde ve iktidar gücünü kötüye kullanarak, kapalı kapılar arkasındaki görüşmelerde halletmeye çalışıyorlar. Herhalde yaptıklarından utanıyorlar. İktidargücü ellerinde olmasına rağmen öylesine güçsüzlük içindeler ki yaptıklarının arkasında açıkça duramıyorlar. Bu okulların kapanmasını istemek için AKP iktidarının elinde hiç bir gerekçe yok. Tek bir makul neden ortaya koyabilmiş değiller. İçlerini kavuran bir kin ve intikam duygusuyla hareket ettikleri belli. İlkel bir zarar verme güdüsüne teslim olmuşlar. Ama zarar verdikleri şey, bu okulların bulunduğu ülkelerdeki hâlâ gözlerimin önünden geçen ve gözlerinin içi gülen çocuklar. Zarar verdikleri şey Türkiye ve Türkiye'nin çıkarları. Türk okullarının kapanmasını isteyenlerin, bu vatanı sevdiklerinden dahi şüphe etmek gerekir."

CİHAN

Yorumlar